Koolhof wint met Mektic dubbelspeltitel op ATP Finals

Wesley Koolhof heeft samen met zijn Kroatische partner Nikola Mektic de dubbelspeltitel gegrepen op de ATP Finals, het officieuze wereldkampioenschap. In de finale won het duo van Jurgen Melzer en Edouard Roger-Vasselin: 6-2, 3-6, 10-5.

Van zenuwen was bij het Nederlands/kroatische duo weinig te merken. het eerste breekpunt werd direct benut en ook verderop op in de eerste set werd er nog een breek gemaakt. Op de eigen service kwam het niet in de problemen waardoor de eerste set duidelijk werd gewonnen: 6-2. In de tweede set liep het moeizamer. Een snelle 3-1 achterstand werd niet meer goed gemaakt en de set ging uiteindelijk met 3-6 verloren. Daardoor moest een supertiebreak de beslissing brengen.

Daarin namen Koolhof en Mektic een 4-1 voorsprong maar o.a. door een dubbele fout van Koolhof kwamen Melzer en Roger-Vasselin toch weer langszij. Mektic serveerde vervolgens ijzersterk, waarna Koolhof en Mektic de voorsprong niet meer uit handen gaven en de titel grepen.

Ondanks dit succes gaat het duo niet met elkaar verder. Koolhof werd vorige week verrast dat Mektic vanaf volgend seizoen een duo vormt met zijn Kroatische landgenoot Mate Pavic. Inmiddels heeft de Nederlander een nieuwe partner gevonden in de persoon de Pool Lukasz Kubot.

Met de titel komt Koolhof in een uniek Nederlands rijtje. Eerdere Nederlandse winnaar waren Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, die het toernooi wonnen in 1993 en 1998, en Jean-Julien Rojer, die samen met Horia Tecău de titel greep in 2015.