FOK! Wat een weer: kans op zon

Vannacht zijn er brede opklaringen en in het zuiden komt er plaatselijk mist voor. In het zuidoosten en noorden zijn er meer wolkenvelden en in het noorden kan er eerst nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets boven het vriespunt in langdurige opklaringen in het midden en oosten tot 6°C vlak aan zee en onder de bewolking. De wind is boven land zwak uit een zuidwestelijke richting. In de kustgebieden is de wind westelijk en matig tot vrij krachtig.

Vanochtend zijn er naast wolkenvelden ook brede opklaringen, in het zuidoosten kan eerst ook mist voorkomen. De rest van de dag zijn er naast wat kleine stapelwolken ook flinke perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de middag draait de wind naar een zuidelijke richting.

In de nacht naar dinsdag is het droog en is er aanvankelijk weinig bewolking. In de loop van de nacht drijft er van het zuiden uit laaghangende bewolking binnen die zich vervolgens uitbreidt over het gehele land. Daarbij wordt het bovendien nevelig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van net iets boven het vriespunt in het zuidoosten tot 8°C langs de noordwestkust. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Dinsdagochtend is het op veel plaatsen grijs en nevelig. In het noordwesten is de bewolking mogelijk dik genoeg voor wat motregen. In de loop van de dag trekt de bewolking en nevel wat op en in het zuidoosten zou mogelijk de zon nog even kunnen doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het oosten tot 10°C langs de kust en in het zuiden. De zuid- tot zuidwestenwind blijft matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Een fraaie zonsopkomst...
Een fraaie zonsondergang...

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.