Van Gerwen verpulvert Anderson en plaatst zich voor kwartfinale Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zich op grootste wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Mighty Mike was in Coventry veel te sterk voor Gary Anderson: 10-2.

In de kwartfinale speelt Van Gerwen zondag tegen Simon Whitlock. De Grand Slam of Darts werd vorig jaar gewonnen door Gerwyn Price. Eerder op de avond wisten Michael Smith (10-9 tegen Rob Cross) en Damon Heta (10-7 tegen Devon Petersen) zich al plaatsen voor de kwartfinales. Vrijdag schaarden Dimitri van den Bergh, James Wade, Whitlock en Jose de Sousa zich al bij de laatste acht darters van het grote PDC-televisietoernooi.

"Het zag er uit als een makkelijke overwinning en het voelde ook als een makkelijke overwinning”, aldus Van Gerwen. "Als je Gary Anderson vroeg onder druk kan zetten, maak je het hem heel moeilijk. Mijn finishes waren goed vandaag. Mijn vorm wordt beter en dat is het belangrijkste voor mij.”

Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena werden eerder al uitgeschakeld op de Grand Slam in Coventry. Ook Nathan Aspinall is geplaatst voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. In de tweede ronde rekende hij knap af met titelverdediger Gerwyn Price: 10-8.

Lange tijd had Price geen antwoord op het goede spel van Aspinall, die zelfs een voorsprong van 7-3 verdedigde. Price kwam terug in de wedstrijd, het bleek niet genoeg. Uiteindelijk trok Aspinall alsnog aan het langste eind, door de laatste drie legs te winnen. Zodoende stelde Aspinall het laatste ticket voor de kwartfinale veilig. Hij treft dan de Belg Dimitri van den Bergh.

Grand Slam of Darts - achtste finales vrijdag
Dimitri Van den Bergh 10-3 Jonny Clayton
James Wade 10-4 Ian White
Simon Whitlock 10-6 Adam Hunt
Jose De Sousa 10-7 Dave Chisnall

Achtste finales - zaterdag
Michael Smith 10-9 Rob Cross
Damon Heta 10-7 Devon Petersen
Michael van Gerwen 10-2 Gary Anderson
Nathan Aspinall 10-8 Gerwyn Price

Kwartfinales - zondag vanaf 14.00 uur - live op Videoland
Michael Smith v Jose De Sousa
Damon Heta v James Wade

Vanaf 20.00 uur - live op RTL7
Nathan Aspinall v Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen v Simon Whitlock