Juventus wint bij rentree De Ligt dankzij doelpunten Cristiano Ronaldo

Matthijs de Ligt heeft zaterdagavond zijn rentree gemaakt bij Juventus. De Nederlandse verdediger, die ruim drie maanden langs de kant stond na een operatie aan zijn schouder, begon in de basis en won met 2-0 van Cagliari dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo.

De Ligt speelde de hele wedstrijd mee bij Juventus dat in de eerste helft de beide treffers van het duel maakte. De eerste treffer kwam er na een mooie aanval, waarna Cristiano Ronaldo diagonaal raak schoot. Vlak na de openingstreffer scoorde de Portugees ook nog uit een corner, waarna hij zijn seizoensaantal bracht op acht doelpunten en medetopscoorder is in de Serie A, samen met Zlatan Ibrahimović.

Na de rust leek Cagliari nog de aansluitingstreffer te maken via Ragnar Klavan, maar die werd afgekeurd doordat de oud-speler van Heracles en AZ buitenspel stond. Na het buitenspeldoelpunt kwam Juventus niet meer in de problemen en steeg de ploeg van De Ligt naar de tweede plaats in de Serie A.