Atlético wint van Barcelona na blunder Ter Stegen

Ronald Koeman heeft zaterdagavond met Barcelona de topper in La Liga tegen Atlético Madrid verloren met 1-0, waardoor het verschil tussen Atlético Madrid en Barcelona opgelopen is tot negen punten. Barcelona staat na acht wedstrijden op een teleurstellende tiende plaats.

In de beginfase van de wedstrijd waren er kansen genoeg. Antoine Griezmann schoot net over, Saúl was dicht bij een treffer met een fraai afstandsschot, Marcos Llorente raakte de lat. Maar ondanks de kansen in de openingsfase zakte de wedstrijd een beetje in en het leek erop dat het bij rust 0-0 zou staan, maar met nog één minuut te spelen ging het fout achterin bij Barcelona. Gerard Piqué verspeelde de bal, waarna de bal in de diepte werd gespeeld waar Barça-doelman zich helemaal op verkeek. Marc-André ter Stegen kwam veel te ver zijn doel uit, en werd makkelijk omspeeld door de Belg Yannick Carrasco, die de 1-0 binnenschoot in een leeg doel.

In de tweede helft zocht Barcelona naar de gelijkmaker, maar tot veel leidde dat niet. Clément Lenglet kreeg nog een aardige kopkans in het begin van de tweede helft, maar die werd gepakt door de Atlético-doelman. Door de nederlaag van Barcelona is het gat naar Atlético Madrid opgelopen tot negen punten.