Schansspringers Oostenrijk en Duitsland strijden om eerste World Cup-winst

In het Poolse Wisla is het World Cup-seizoen voor de schansspringers van start gegaan. Vrijdag werd de kwalificatie al gehouden voor de individuele wedstrijd van zondag, maar zaterdag ging het seizoen van start met de eerste echte wedstrijd en wel voor landenteams.

Drie landen stonden na de eerste ronde duidelijk los van de rest: Duitsland en Oostenrijk stonden binnen één punt van elkaar, met respectievelijk Constantin Schmid en verrassend genoeg Stefan Kraft als de wat zwakkere schakels. Polen volgde vooral dankzij sterke optredens van Piotr Zyla en Dawid Kubacki op kleine afstand, Noorwegen, Japan en Slovenië streden om plek vier.

Gedurende de tweede ronde haakte Polen af in de strijd om de winst, Michael Hayböck hielp Oostenrijk naar een grotere voorsprong, mede geholpen door een matige sprong van Schmid. Vervolgens sprong Philipp Aschenwald echter niet zo best, waarna Pius Paschke het gat bijna kon dichten en na gelijkwaardige sprongen van Daniel Huber (Oostenrijk) en Karl Geiger (Duitsland) was het verschil nog klein.

De slotspringers moesten het dus gaan beslissen, waarbij Eisenbichler het duel opende met een niet al te geweldige sprong. Ook de sprong van Kraft was bepaald niet fantastisch, maar het was wel genoeg om Oostenrijk naar de winst te helpen, voor Duitsland en Polen.