FOK! Wat een weer: Motregen en opklaringen

In de ochtend valt in het zuiden en midden motregen. In het noorden is het droog met opklaringen. De opklaringen breiden zich langzaam verder zuidwaarts uit. In het zuidoosten klaart het pas op na zonsondergang. De maxima komen uit rond 11°C en de west- tot zuidwestenwind is overwegend matig, langs de kust eerst nog (vrij) krachtig.

In de nacht naar maandag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen waarbij er in het noorden nog een enkele lichte bui kan voorkomen. Vooral in het zuidoosten ontstaat plaatselijk mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets boven het vriespunt in langdurige opklaringen in het midden en oosten tot 6°C vlak aan zee. Er staat een zwakke zuidwestenwind, langs de kust is de wind westelijk en matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Maandagochtend zijn er opklaringen. De mist in het zuidoosten lost pas in de loop van de ochtend op. De rest van de dag zijn er naast wat kleine stapelwolken flinke perioden met zon, het blijft overal droog. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig. In de loop van de middag draait de wind naar een zuidelijke richting. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Door de bagger tussen de koeien (Foto: FOK!)
Door de bagger tussen de koeien (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.