Handbalster Broch terug op trainingsveld na 2,5 jaar afwezigheid

Yvette Broch is bij Metz Handball teruggekeerd op het trainingsveld, dat meldt de NOS vandaag. De 29-jarige 118-voudig international traint mee bij de Franse topclub Metz, waar bondscoach Emmanuel Mayonnade de trainer is.

Broch behoorde jarenlang tot de beste speelsters ter wereld, maar in augustus 2018 zette de cirkelspeelster op 27-jarige leeftijd plots een punt achter haar carriere. Broch gaf toen aan dat ze fysiek en mentaal uitgeput was.

2,5 jaar later na het stopzetten van haar handbal carrière keert Broch in de trainingszaal. Op eigen verzoek sluit ze aan bij de trainingsgroep van Metz Handball waar bondscoach van de Nederlandse handbalsters Mayonnade ook de trainer is.

"Ik heb twee en een half jaar nodig gehad om dingen te leren over mezelf en om andere ervaringen in het leven op te doen. De druk die ik mezelf oplegde als topsporter, heeft me uiteindelijk opgebrand. Ik ben de afgelopen jaren een ander persoon geworden, waarin ik het leven van een heel andere kant heb gezien", geeft de 118-voudig international aan tegen de NOS.

"Nu beleef ik handbal ook anders. Ik vind het heerlijk om weer op het veld te staan en echt te genieten. Dat is ook mijn intentie en verder zien we wel. Voor nu is het vooral lekker trainen en plezier maken. Ik heb ook een goed gevoel bij de club Metz."

In het verleden speelde Broch ook bij Metz. Bij de topclub in Frankrijk was ze actief tussen 2011 en 2015, waarna ze haar toptransfer maakte naar Györ. Bij de Hongaarse club won ze twee keer de Champions League.