Verstappen: "Circuit Bahrein altijd zwaar voor de banden"

Max Verstappen kijkt uit naar de laatste races van het seizoen die verreden worden in het Midden-Oosten. Op de circuits van Bahrein en Abu Dhabi wordt het Formule 1-seizoen afgesloten. Verstappen kijkt vooral uit naar de nachtrace omdat "ze zo'n ander gevoel geven".

Maar voordat de Red Bull-coureur vooruitblikt naar de laatste wedstrijden van het seizoen keek hij nog éénmaal terug op de Grand Prix van Turkije. "Ondanks de verraderlijke omstandigheden op vrijdag was ik tevreden met de balans. De auto werkte goed. We hadden vrijwel het hele weekend het juiste momemtum te pakken en daarom was het voor iedereen in het team ook zo teleurstellend om de race als zesde te finishen. Dat was namelijk niet de plek waar we op hoopten."

"We hadden wat problemen en onze achterbanden leken sneller te slijten dan die van de anderen. Niet alleen ik, maar iedereen verliet Turkije teleurgesteld, omdat we allemaal willen winnen. We kijken echter altijd vooruit omdat we het verleden niet kunnen terugdraaien. Ik verwacht daarnaast niet dat we nog eens met dit soort omstandigheden te maken krijgen, dus de laatste races zullen wat meer vanzelfsprekend zijn", aldus de Nederlander zo lezen we op Verstappen.nl.

Tenslotte blikt Verstappen nog vooruit naar de laatste wedstrijden van het seizoen. "Ik vind de nachtraces altijd leuk, omdat ze zo’n ander gevoel geven. Het is voor de verandering ook goed om ze dit keer aan het einde van het jaar te rijden. Het circuit in Bahrein kennen we erg goed, maar het blijft altijd zwaar voor de banden, dus het wordt belangrijk om een goede afstelling te vinden."