FOK! Wat een weer: wisselvallig

Het is bewolkt en vooral in het noorden en westen valt af en toe motregen. Aan het einde van de avond gaat het in het noorden harder regenen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het zuidoosten tot 12°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig en in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard.

De nacht naar zondag begint bewolkt en met name in het noorden valt er regen of motregen. De regen trekt geleidelijk zuidwaarts en aan het einde van de nacht bereiken opklaringen het noorden van het land. De minima lopen uiteen van 7°C in het zuidoosten tot 11°C aan de kust. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In de tweede helft van de nacht draait de wind in het noorden naar west.

Zondag trekken de regen en opklaringen geleidelijk zuidwaarts. Het zuidoosten klaart pas op na zonsondergang. De maxima komen uit rond 11°C. De wind draait gedurende de dag van het noorden uit overal naar west en neemt af naar zwak tot matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Gistermorgen in Purmerend (Foto: Pukeko)
Gistermorgen in Purmerend (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.