Sherida Spitse keert terug op de Nederlandse velden en tekent bij Ajax

Opnieuw keert een grote naam terug naar de Nederlandse voetbalvelden. Sherida Spitse speelt vanaf 1 januari 2021 bij Ajax. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal heeft een contract getekend tot en met de zomer van 2022.

De middenvelder komt over van het Noorse Vålerenga. "De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland", vertelt Spitse. "Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi."

Daphne Koster, manager van Ajax Vrouwen, is blij met de komst van Spitse. "Ik ken bijna geen speelster die zo'n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo'n speelster straks in je team hebt."

Spitse wordt bij Ajax ploeggenoot van een andere international: Stefanie van der Gragt keerde afgelopen zomer terug in Nederland. Bij PSV keerden afgelopen zomer de internationals Sari van Veenendaal en Mandy van den Berg terug.

Met de komst van Spitse komt ook een wens van Van der Gragt uit: "In Nederland willen we ook op een hoger niveau gaan voetballen", zei de verdediger in de zomer. "Ik denk ook dat het aantrekkelijker wordt voor de meiden die terugkeren vanuit het buitenland. Dat is alleen maar goed. Laten er meer volgen."