Marokkaanse verstekelingen springen van schip af in Amsterdamse haven

De Koninklijke Marechaussee heeft drie Marokkaanse verstekelingen aangehouden in de Alaskahaven in Amsterdam. Zij bevonden zich aan boord van een schip dat vanuit Marokko naar Amsterdam voer. Het gaat om twee mannen van 27 en 20 jaar, en een jongen van 16 jaar.

De Marechaussee ontving een melding dat twee verstekelingen van een schip waren gesprongen in de Amsterdam haven. De Marechaussee rukte met meerdere eenheden uit en riep de hulp in van politie en brandweer. De politie zette onder meer een helikopter en een boot in.

De twee mannen werden met behulp van de hittecamera van de helikopter gevonden in de omgeving van het schip en konden worden aangehouden. Na een zoekactie aan boord werd nog een jongen aangetroffen.

De 27-jarige man heeft asiel in Nederland aangevraagd en gaat het vreemdelingentraject in. De 20-jarige man en 16-jarige jongen zijn geweigerd in Nederland. De 20-jarige man gaat met hetzelfde schip mee terug naar Marokko. Omdat de 16-jarige jongen minderjarig is, wordt hij overgebracht naar een gespecialiseerde opvang.

De Marechaussee in Den Helder doet verder onderzoek naar de zaak.