FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt en buien

Vooral in de kustprovincies komen enkele lichte buien voor. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog met naast wolkenvelden ook opklaringen. De temperatuur loopt aan het begin van de ochtend uiteen van ca. 7°C vlak aan zee tot +1°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest, aan zee staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Overdag is het half tot zwaar bewolkt en komt er met name in het noordoosten nog een enkele bui voor. Elders blijft het tot de avond droog. In de avond raakt het in het westen bewolkt en kan het daar af en toe gaan regenen. De middagtemperatuur wordt 8 à 9°C. De wind wordt zuidwestelijk en meest matig. Aan de kust neemt de wind later in de middag en in de avond weer toe naar krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk naar hard.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. De minimumtemperatuur wordt al aan het begin van de nacht bereikt en loopt uiteen van 9°C aan de noordwestkust tot ca. 2°C langs de oostgrens. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard.

Zaterdag overdag is het op de meeste plaatsen bewolkt en valt er van tijd tot tijd motregen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het zuidoosten tot 12°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig en in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Het Reichswald War Cemetry in de herfstzon (Foto: qltel )
Het Reichswald War Cemetry in de herfstzon (Foto: qltel )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.