Steunpakket van 335 miljoen euro voor Britse sport, rugby krijgt veruit het meest

De Britse overheid heeft 300 miljoen pond (zo'n 335 miljoen euro) uitgetrokken voor extra steun aan de Britse (top)sport. Bijna de helft van de steun belandt bij de rugbyclubs, in het voetbal krijgen de hoogste divisies niks.

Rugby kan in Groot-Brittannië rekenen op bijna 169 miljoen euro aan steun. Daarvan is 49 miljoen euro bestemd voor de rugby bond en bijna 66 miljoen euro is gereserveerd voor de rugbyclubs in de Premier League. De rugby league kan rekenen op 13 miljoen euro bovenop de eerdere steunleningen van 18 miljoen euro.

Het voetbal aan de andere kant van de Noordzee kan rekenen op 31 miljoen euro waarvan zo'n 3 miljoen bedoeld is voor de hoogste divisies van het vrouwenvoetbal en de rest van het geld gaat naar de voetbalclubs onder de hoogste vier divisies bij de mannen.

Verder ontvangen paardensport, motorsport, tennis, netball, basketbal, ijshockey, badminton en windhondenrennen steun van de Britse overheid.

"Dit zijn ongekende tijden voor onze sector, en die sporten en competities die zo sterk afhankelijk zijn van toeschouwers voor hun inkomen, die zijn vooral getroffen door de pandemie", aldus Tim Hollingsworth, voorzitter van de verzamelde Britse sportbonden. 

"De rol die ze spelen in hun lokale gemeenschappen is van cruciaal belang en dit pakket steun van de overheid zal heel erg welkom zijn", aldus Hollingsworth.