Nederlands elftal wint in Polen, maar ontbreekt op eindtoernooi Nations League

Het Nederlands elftal heeft de Nations League woensdagavond afgesloten met een overwinning in en tegen Polen: 1-2. Ondanks de zege wist Oranje zich niet te kwalificeren voor de eindronde van de Nations League doordat Italië wist te winnen van Bosnië.

Nederland begon de wedstrijd tegen Polen dramatisch. Al na vijf minuten keek het Nederlands elftal tegen een achterstand aan. Bij een ingooi verloor Hans Hateboer makkelijk de bal, waarna Polen via een snelle counter op 1-0 kwam via Kamil Józwiak.

Ondanks de snelle achterstand herpakte Nederland zich goed en kreeg het enkele kansen op de gelijkmaker, maar die kansen waren niet besteed aan Oranje. Ook Polen kreeg enkele goede kansen en halverwege de eerste helft hadden ze zomaar op 2-0 kunnen staan na een inzet van Przemyslaw Placheta. Zijn schot eindigde gelukkig voor Oranje op de paal.

In het begin van de tweede helft kreeg Polen opnieuw een goede kans om de score te verdubbelen, maar gelukkig voor Oranje wist Polen die niet te benutten. Nederlands elftal had ten opzichte van de eerste helft vervolgens meer moeite kansen te creëren. Na ruim een uur spelen kreeg Oranje eindelijk weer een kans op de gelijkmaker via een schot van Depay, maar de Poolse goalie redde knap.

Toch zou Nederland op gelijke hoogte komen, maar daar had Oranje wel een strafschop voor nodig na een overtreding op Georginio Wijnaldum. Depay zorgde met een overtuigende strafschop voor de 1-1. In de laatste tien minuten liet Frank de Boer zien de wedstrijd graag te willen winnen. Hij bracht Luuk de Jong in voor Daley Blind. Ondanks dat De Jong geen aandeel had in de 1-2 werd er wel direct gescoord uit een corner. Wijnaldum kopte uit die hoekschop via de rug van de Pool Tomasz Kedziora raak in de verre hoek, waardoor Nederland als tweede eindigde in groep A van de Nations League achter Italië.