Container vol fietsen en onderdelen in beslag genomen, 'eigenaar' aangehouden

Agenten hebben tientallen fietsen, fietsframes, velgen en andere fietsonderdelen gevonden in de tuin van een woning in Amsterdam. Het vermoeden is dat de fietsen en onderdelen van diefstal afkomstig zijn. De politie moest zoveel materiaal in beslag nemen dat er een vrachtwagen met container nodig was om alles af te kunnen voeren, is te lezen op de website van AT5.

Agenten zagen afgelopen vrijdag een grote hoeveel fietsen bij de woning staan. Bij drie van die fietsen bleek het hoefijzerslot doorgeslepen te zijn. Het registratienummer van een gloednieuwe bakfiets werd gecontroleerd en de fiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan.

Heling
'Op vrijwel hetzelfde moment komt er een meneer uit een schuurtje gekropen welke ons vraagt "what the fuck" wij in zijn tuin doen met "zijn fietsen"', zo schrijft de politie op Facebook. De man is aangehouden op verdenking van heling.

In de tuin werden 18 complete fietsen gevonden, 35 dure racefietsframes, 58 racefietsvelgen en ontelbare onderdelen. In het schuurtje vonden de agenten ook nog eens een handelshoeveelheid van vijf soorten harddrugs.

De enorme hoeveelheid fietsen en onderdelen is naar een opslagterrein van de politie gebracht. De gestolen bakfiets is terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.