Tuchtcommissie onderzoekt ruzie tussen Van Gerwen en Worsley

De Darts Regulation Authority (DRA) onderzoekt de ruzie tussen Michael van Gerwen en Jonathan Worsley. Beide darters raakten zaterdag op de PDC Winter Series in Coventry met elkaar in de clinch.

Naast het spelen van wedstrijden worden darters ook ingezet voor het bijhouden van de scores. Bij een wedstrijd waar Worsley de score moest bijhouden droeg hij een rugbyshirt, iets wat niet aan de kledingvoorschriften voldoet. Als reden gaf de darter uit Wales aan dat hij drinken over zijn shirt geknoeid had. Van de toernooidirecteur kreeg Worsley een waarschuwing.

Van Gerwen had voor het bijhouden van scores iemand anders ‘ingehuurd’, en die persoon droeg blijkbaar ook niet de vereiste kleding. Iets wat Worsley fijntjes aan de toernooidirecteur liet weten. Toen Van Gerwen en Worsley elkaar later troffen ontstond er een woordenwisseling en de Welshman deelde hierbij een duw uit.

Worsley: “Michael kwam naar mijn tafel en begon me uit te schelden. Hij wilde me intimideren en maakte me uit voor 'rat'”.

“Hij had rustig naar me toe kunnen komen als hij het gevoel had dat hem onrecht werd aangedaan”, aldus Van Gerwen. “Ik was niet blij met de hele situatie en heb hem inderdaad een rat genoemd. Daarna probeerde hij me te lijf te gaan en werd er ingegrepen.”

Worsley werd voor zijn gedrag uitgesloten voor deelname aan de resterende vijf Players Championships. De DRA gaat nu bekijken of er nog aanvullende straffen opgelegd dienen te worden.

En het bleef nog lang onrustig in de dartswereld.