Beslissing in Moto3-titelstrijd naar slotrace

Op het circuit van Valencia is de tweede Moto3-race aldaar in een week tijd verreden. Vorig weekeinde was het de Grand Prix van Europa, dit keer stond de Grand Prix van Valencia op het programma en de strijd om de wereldtitel kon er beslist worden.

Darryn Binder vertrok voor het eerst van poleposition, voor Red Bull KTM-talenten Kaito Toba en Raul Fernandez. Die twee pakten in de openingsronde de leiding, voor Binder, Tatsuki Suzuki en WK-leider Albert Arenas. Voor Suzuki en Toba was het snel klaar, in ronde twee gingen de Japanners gezamenlijk onderuit nadat Toba een tikje kreeg van Binder.

Door alle schermutselingen sloeg Fernandez een fraai gat naar de door Tony Arbolino aangevoerde groep, waar Celestino Vietti onderuit ging en zijn titelhoop zo goed als zeker in rook op zag gaan. Halverwege de race had Fernandez zijn voorsprong nog altijd, daarachter bepaalde Arbolino het tempo en volgden Sergio Garcia, Arenas, Deniz Öncü en Binder - Andrea Migno, Jaume Masia en Arenas' voornaamste WK-rivaal Ai Ogura reden daar weer een stuk achter.

Met de slotfase in zicht reden Arbolino en Garcia naar leider Fernandez, terwijl Arenas, Öncü en Binder op afstand bleven. Met die twee groepjes van drie begon de slotronde, waarin Arbolino de leiding nam en de winst naar zich toe trok, voor Garcia en Fernandez. Arenas knokte zich naar plek vier, voor Binder en Öncü, met Migno daar weer achter. Ogura werd achtste en staat in het WK nu ook acht punten achter Arenas en drie punten voor Arbolino, waardoor nog drie man volgende week strijden om de wereldtitel.