FOK! Wat een weer: regen, buien en veel wind

Mogge!  

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer aangekomen in ons land. Dit gebeurde al enige dagen geleden, en wel om precies te zijn in Elburg. Dat is aan het Veluwemeer. Vervolgens werden de opname's gemaakt in Paleis Soestdijk alwaar Sinterklaas van huis uit gaat werken. 

Gisteren was het overwegend bewolkt en zo her en der viel er een spatje regen. In de loop van de middag kwamen er ook enkele opklaringen binnendrijven. Het was behoorlijk zacht met maxima tussen de 12 en 14 graden.

Vandaag staat ons wat dynamischer weer te wachten. Géén goed nieuws voor de wandelaars onder ons. In de middag trekt er een gebied met intensieve regenval van west naar oost over het land. Er kan dan makkelijk zo'n 10 mm vallen, en misschien nog wel wat meer. Ook gaat het hard waaien. Aan zee tot kracht 8 en in het binnenland tot kracht 6 uit een zuidwestelijke richting. De maxima liggen rond de 15 graden.

In de avond volgen er nog een reeks buien en daarbij zijn onweer, hagel en zware windstoten mogelijk. Misschien dat er tussendoor nog een klein beetje ruimte voor de zon is.

En wie braaf is geweest mag zijn/haar schoen zetten vanavond!  

 

Meer weer op FOK!

Zonsondergang in Zaanstad (Foto: FOK!)
Een prachtige zonsondergang in Zaanstad. (Foto: Jippie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.