Argentinië in WK-kwalificatie niet langs Paraguay

In de derde speelronde van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie is Argentinië in eigen huis blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay.

In het leeg La Bombonera in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires kwam de ploeg van aanvoerder Lionel Messi na 21 minuten op achterstand uit een strafschop. Verdediger Martínez Quarta haakte de dribbelende Almirón en de Braziliaanse scheidsrechter Raphael Claus wees naar de stip. Ángel Romero voltrok het vonnis en maakte daarmee zijn derde goal in drie wedstrijden: 0-1.

Kort voor rust bracht Nicolás Gonzalez Argentinië op gelijke hoogte. De vervanger van de geblesseerde Ajacied Nicolás Tagliafico kopte een corner van Lo Celso achter de Paraguayaanse doelman Antony Silva. Na rust probeerde Argentinië met een fors offensief de winst te forceren. Dat leek te lukken toen Messi na iets meer dan tien minuten na een vloeiende aanval scoorde. De VAR wilde echter de aandacht hebben en liet het doelpunt annuleren wegens een overtreding in de aanloop naar de goal.

Beide ploegen zijn na drie speelronden nog altijd ongeslagen. Argentinië gaat in de Zuid-Amerikaanse groep aan kop met zeven punten, Paraguay is vierde met vijf punten. Ecuador, dat eerder donderdag met 3-2 won in Bolivia, staat derde met zes punten. Ook Brazilië heeft zes punten, maar speede nog een duel minder. De Brazilianen treffen vrijdagnacht Venezuela in São Paulo. De eerste vier plaatsen zich voor het WK van 2022 in Qatar. De nummer vijf speelt nog een play-off.