Oranje speelt gelijk tegen Spanje, De Boer nog altijd zonder zege

Het Nederlands elftal heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje met 1-1 gelijkgespeeld. In de Johan Cruijff ArenA kreeg Oranje twee grote kansen op de winst maar zowel Memphis Depay als Luuk de Jong miste.

Oranje moest in de Johan Cruijff Arena al na vijf minuten verder zonder Nathan Aké. De verdediger greep na een terugspeelbal op doelman Marco Bizot naar zijn hamstring en werd gewisseld voor Daley Blind. Na achttien minuten kreeg het Nederlands elftal een nieuwe tegenvaller te verwerken nadat Sergio Canales Spanje op 0-1 zette. De middenvelder werd uitstekend bediend door Álvaro Morata.

Nederland kon in de eerste helft aanvallend weinig tegen de Spanjaarden, maar in de tweede helft sloeg Oranje direct toe. Een voorzet van Owen Wijndal ging aan Calvin Stengs en Luuk de Jong voorbij, waarna Donny Van de Beek bij de tweede paal raak schoot.

Na de gelijkmaker kreeg Spanje een aantal mogelijkheden op de 1-2, maar de grootste kans was voor Oranje. Na een aanval over de rechterkant kreeg Depay de kans om Nederland op 2-1 te zetten, maar die de bal niet langs de Spaanse doelman. Ook Luuk de Jong kreeg de kans om Nederland te helpen aan de overwinning, maar de spits kon niet veel na een matige voorzet van Denzel Dumfries. Zodoende bleef het gelijk tussen Nederland en Spanje.

Na de verloren wedstrijd tegen Mexico (0-1) en de gelijke spelen tegen Bosnië (0-0 en Italië (1-1) is De Boer dus nog altijd zonder zege als bondscoach. Zondagavond wacht weer een kans: dan komt Bosnië op bezoek in het kader van de Nations League.