'Geen transfer voor Depay in winterstop

Volgens de voorzitter van Olympique Lyon mag Memphis Depay in de winterstop niet vertrekken bij de Franse Ligue 1-club. De 26-jarige aanvaller is op het einde van het seizoen transfervrij.

“We hebben veel internationals voor verschillende landen, waaronder Memphis, die een leider is”, aldus voorzitter Jean-Michel Aulas aan RMC Sport. ”Memphis, ik ben niet verliefd op hem, maar ik denk dat hij Lyon naar een niveau kan tillen dat iedereen bij de club nastreeft.”

Depay wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. Naar verluidt was de aanvaller tijdens de zomerse transferperiode dicht bij een overstap maar vanwege financiële problemen bij de Catalaanse club ging de transfer toen niet door.

Aulas bestrijdt die geruchten overigens: “Ik was in de zomer de eerste die zei dat hij niet naar Barcelona zou gaan. Niemand luisterde naar me tijdens de transferwindow, omdat iedereen dacht dat hij zou vertrekken. En dat gold niet alleen voor Memphis, we hebben ook Houssem Aouar en Moussa Dembélé behouden. In een jaar zonder Europees voetbal moeten we absoluut goed presteren. Dus Memphis blijft tot het einde van het seizoen.”

Tot dusver scoorde Depay dit seizoen vijf doelpunten in tien competitieduels. Ook was hij goed voor drie assists.