Fortuna Sittard ontslaat hoofdtrainer Hofland

Fortuna Sittard heeft hoofdtrainer Kevin Hofland ontslagen. De reden voor deze beslissing zijn de tegenvallende resultaten. De Limburgse Eredivisie-club heeft na acht wedstrijden slechts drie punten behaald.

Hofland was sinds februari 2018 als assistent-trainer actief bij Fortuna Sittard. Op het einde van dat seizoen promoveerde de club naar de Eredivisie. Dit seizoen werd de Limburger, die zelf zijn spelerscarrière begon in Sittard, aangesteld als hoofdtrainer. Ondanks een verhoogd budget wist Hofland met de ploeg geen overwinningen te boeken. Ook assistent-trainer Kristof Aelbrecht moet vertrekken.

Voorzitter Isitan Gün, grootaandeelhouder en voetbaltechnisch eindverantwoordelijk: “Dit is extreem pijnlijk, zoveel is duidelijk. Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb. Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie. Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn. Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering. Ik kan Kevin en Kristof niet genoeg bedanken voor hun harde werk en ik voel me bevoorrecht met hen beiden te hebben samengewerkt. We zijn momenteel in de afrondende fase met de opvolger van Kevin en hopen op korte termijn met de naam van de opvolger naar buiten te kunnen treden.”