Yakuza: Like a Dragon maakt de straten van Yokohama onveilig

Sega heeft Yakuza: Like a Dragon uitgebracht. Om dit te vieren is er een nieuwe launch trailer uitgebracht met de song “Here Comes the Hotstepper” van Ini Kamoze.

Yakuza: Like a Dragon heeft een dynamisch RPG party-systeem, de nieuwe omgeving van Yokohama en, voor het eerst, (optionele) Engelse stemmen met stemacteurs als George Takei, Kaiji Tang, Elizabeth Maxwell, Andrew Morgado en anderen. Spelers kunnen zich als Ichiban een weg door de straten van Yokohama knokken met een nieuw turn-based RPG-gevechtssysteem. In de stad zijn ook diverse mini-games te beleven, inclusief kartracing, slagkooien, arcades en karaoke.

Ichiban Kasuga (gespeeld door Kaiji Tang) is lid van de yakuza. Ichiban gaat op jacht naar de waarheid nadat hij op mysterieuze wijze werd verraden door zijn clan en vrijwillig een 18-jarige celstraf heeft uitgezeten voor een misdaad die hij niet heeft begaan, om zijn patriarch en vaderfiguur Masumi Arakawa (gespeeld door George Takei) te beschermen. Ichiban verzamelt een bonte bende personages om zich heen, waaronder de corrupte agent Adachi (gespeeld door Andrew Morgado), voormalig verpleegster Nanba (gespeeld door Greg Chun) en Saeko (gespeeld door Elizabeth Maxwell), een gastvrouw met een missie. Samen met zijn bondgenoten moet Ichibon hogerop klimmen om de held te worden die hij nooit had verwacht te worden.

Yakuza: Like a Dragon is beschikbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, Steam en Windows 10. Spelers die de game bezitten voor Xbox One, kunnen via Smart Delivery een versie voor de Xbox Series X|S krijgen. De PlayStation 5-versie komt later, want Microsoft kon een time-exclusive regelen voor hun nieuwe console.