Brood vindt in ADO Den Haag nieuwe broodheer

Ruud Brood is dinsdag aangesteld als nieuw hoofdtrainer van ADO Den Haag. De 58-jarige Zuid-Hollander krijgt bij de Eredivisie-club assistentie van Adrie Bogers. Beiden hebben een contract tot de zomer van 2022 ondertekend.

Door het ontslag van Aleksandar Rankovic moest ADO Den Haag op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In die zoektocht is de club uitgekomen bij de ervaren Brood. De oud-middenvelder van onder meer Feyenoord, Willem II en NAC Breda was trainer bij acht betaald voetbalclubs. Zijn laatste club was NAC Breda, waar hij hoofdtrainer was van maart 2019 tot eind december 2019.

“ADO Den Haag is een mooie club met emotie en daar hou ik van. Dit is een fantastische uitdaging”, aldus Brood op de website van ADO Den Haag. “Ik zie mezelf als een realistische, duidelijke en flexibele trainer, die graag samenwerkt. Ik hou van plezier, maar ben ook veeleisend. Ik stap hier met een zeer positief gevoel in. Het is voor mij belangrijk dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. Er is een Technisch Hart gevormd en een bepaalde visie en beleid uitgestippeld. Ik wil de gekozen weg graag bewandelen, samen met de jonge groep en de rest van de club.”

Martin Jol, hoofd Technisch Hart: “We zijn zeer content dat we binnen korte tijd een nieuwe trainer hebben kunnen vinden die gepokt en gemazeld is in het voetbal en ook gelooft in onze visie en ons project. Omdat de gesprekken zo soepel en goed verliepen, is het zeer snel gegaan. We waren overigens blij verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende.”

Brood krijgt Bogers als assistent-trainer. Beide zijn geen vreemden voor elkaar. Tussen 2008 en 2010 zaten ze samen op de bank bij RKC Waalwijk.