NFL: Saints vernederen Brady en Buccaneers, Steelers naar 8-0

In de NFL hebben de New Orleans Saints een zesde zege geboekt in acht wedstrijden. De ploeg van quarterback Drew Brees, die vier touchdown passes afleverde, vernederde de Tampa Bay Buccaneers van Tom Brady: 3-38.

De Saints lieten geen spaan heel van de Buccaneers, die er aanvallend totaal niet aan te pas kwamen. Slechter nog, hun prestatie was historisch slecht: nooit eerder noteerde een ploeg slechts acht (!) rushing yards in een hele wedstrijd en ook het totaal aantal rushes van welgeteld vijf was een NFL-dieptepunt.

De nog altijd ongeslagen Pittsburgh Steelers gingen op bezoek bij de Dallas Cowboys, die een voorsprong uit handen gaven. Dankzij onder meer een touchdown pass van Garrett Gilbert op CeeDee Lamb kwamen de Cowboys op 13-0, maar de Steelers deden wat terug via een pass van Ben Roethlisberger op James Washington, hoewel het extra punt faalde.

Greg Zuerlein trapte de Cowboys met twee field goals in het derde kwart naar 19-6, maar in het vierde kwart kwamen de Steelers terug. Roethlisberger bediende JuJu Smith-Schuster vanaf 31 yards, Chris Boswell trapte een field goal raak en twee minuten voor het einde combineerden Roethlisberger en Eric Ebron voor de winnende 8-yard touchdown: 19-24 en de Steelers staan op 8-0.

De regerend Super Bowl-kampioenen, de Kansas City Chiefs, ontvingen de Carolina Panthers. Quarterback Teddy Bridgewater bezorgde de Panthers via Christian McCaffrey en Curtis Samuel al vroeg twee touchdowns, Chiefs-quarterback Patrick Mahomes zorgde ervoor dat Demarcus Robinson richting de rust iets terug kon doen.

Via een pass op Clyde Edwards-Helaire bracht Mahomes de Chiefs op 20-17, waarna een fraai vierde kwart volgde. Mahomes en Tyreek Hill zorgden voor 26-17, Bridgewater voor 26-24 en Mahomes en Hill combineerden nog eens voor 33-24, waarna een 1-yard rush van McCaffrey de spanning met 33-31 terug bracht. Joey Slye deed vanaf 67 yards - een monsterlijke afstand - nog een wanhoopspoging voor de Panthers, maar de Chiefs wonnen met 33-31.

Twee van de topploegen dit seizoen, de Buffalo Bills en Seattle Seahawks, maakten er ook een prima partij van. Dankzij onder meer drie touchdown passes van Josh Allen kwamen de Bills op 24-10 in de eerste helft, waarna rushing touchdowns van DeeJay Dallas (Seahawks), Zack Moss en Allen (Bills) voor 41-20 zorgden. De Seahawks kwamen met een 55-yard touchdown van Russell Wilson op David Moore en een 7-yard pass van Wilson op DK Metcalf nog terug tot 44-34, maar daar bleef het bij en de Bills gaan naar 7-2.

Op maandagavond ontvingen de New York Jets de New England Patriots en ook dat werd een mooi duel. De Jets kwamen onder meer dankzij mooie touchdown passes van Joe Flacco op Breshad Perriman (50 yards) en Jamison Crowder (20 yards) op 20-10 bij rust, wat in het derde kwart nog uitgebreid werd naar 27-17 via een 15-yard pass van Flacco op Perriman.

In het vierde kwart kwamen de Patriots onder leiding van Cam Newton echter terug, na een field goal van Nick Folk en een rushing touchdown van Newton stond het 27-27. In de allerlaatste seconde legde Folk vanaf 51-yards aan en de kicker trapte de Patriots naar een 27-30 zege, waarmee ze op 3-5 komen en het seizoen van de Jets alsmaar pijnlijker wordt: 0-9.

Uitslagen NFL week 9
San Francisco 49ers - Green Bay Packers 17-34
Atlanta Falcons - Denver Broncos 34-27
Buffalo Bills - Seattle Seahawks 44-34
Tennessee Titans - Chicago Bears 24-17
Indianapolis Colts - Baltimore Ravens 10-24
Kansas City Chifs - Carolina Panthers 33-31
Minnesota Vikings - Detroit Lions 34-20
Washington Football Team - New York Giants 20-23
Jacksonville Jaguars - Houston Texans 25-27
Los Angeles Chargers - Las Vegas Raiders 26-31
Dallas Cowboys - Pittsburgh Steekers 19-24
Arizona Cardinals - Miami Dolphins 31-34
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 3-38
New York Jets - New England Patriots 27-30