Handbalsters zonder Groot naar EK

Bondscoach Emmanuel Mayonnade van het Nederlands vrouwenhandbalteam heeft drie weken voor aanvang van het Europees kampioenschap zijn definitieve selectie bekendgemaakt. In de selectie van achttien ontbreekt de naam van Nycke Groot.

Nycke Groot ontbreekt in de 18-koppige selectie van Mayonnade. De 32-jarige topspeelster van het Deense Odense bedankte bijna twee jaar geleden voor Oranje omdat Groot het was rustiger aan wou doen. Even leek het erop dat de spelverdeelster haar rentree zou maken bij het Nederlands team, nadat ze was opgenomen in de voorselectie, maar uiteindelijk zit Groot toch niet bij de definitieve selectie van achttien.

Harma van Kreij en Nikita van der Vliet kunnen zich opmaken voor hun debuut op een eindronde. Zij nemen in de selectie de plekken in van Estavana Polman en Delaila Amega, die allebei vanwege een lange blessure afwezig zijn.

Oranje, de wereldkampioen van 2019, is op het EK ingedeeld in een poule met Hongarije, Servië en Kroatië. Op 4 december komt Nederland in het Noorse Trondheim tegen Servië voor het eerst in actie.