DTM-tijdperk voorbij, titel beslist in allerlaatste race

Op de Hockenheimring in Duitsland is de allerlaatste 'echte' DTM-race verreden, voordat de hele opzet van het kampioenschap en het type auto's volgend jaar totaal op de schop gaat. De titel moest gelukkig nog vergeven worden en dus kende het kampioenschap na vele jaren nog een op papier spannende afsluiter.

Kampioenschapsleider René Rast vertrok vanaf poleposition, drie plekken beter dan Nico Müller, die zestien punten goed moest maken - Mike Rockenfeller en Jamie Green positioneerden zich tussen de twee in, Robin Frijns vertrok als achtste. Bij de start pakte Rockenfeller de leiding over, Rast schoof aan en Müller ging langs Green naar de derde plek, waarna Rast de leiding al snel terugpakte.

Na dik tien minuten ging ook Müller langs Rockenfeller en nog eens tien minuten later kwam hij als eerste van de kemphanen zijn stop maken. Rast kwam iets later binnen en betrad de baan achter Müller, hoewel dat met het oog op het kampioenschap zeker geen probleem was. Het gat naar Müller begon hij in rap tempo te dichten en met twintig minuten te gaan reed hij weer terug naar de eerste plek.

De overwinning van Rast kwam niet meer in gevaar en voor de derde en in principe laatste keer kroonde de Duitser zich tot kampioen in de Deutsche Tourenwagen Masters. Müller eindigde als tweede in de race en de titelstrijd, Green completeerde het podium. Frijns reed een degelijke race en finishte als vijfde in de race en derde in het kampioenschap.