Ook titelstrijd Moto2 blijft zeer spannend, Bendsneyder in de punten

Ook in de Moto2 is de strijd om de wereldtitel nog altijd bijzonder spannend. Op het Spaanse asfalt van het circuit van Valencia werd zondag de Grand Prix van Europa verreden en die maakte de titelstrijd alleen maar spannender.

De race begon met poleposition voor Xavi Vierge, met Joe Roberts en WK-leider Sam Lowes ook op de eerste startij. Roberts pakte bij de start de leiding, voor Vierge en Marco Bezzecchi, terwijl Lowes wat plekken inleverde.

Voor Roberts was het al snel klaar: de Amerikaan schoof vanaf de leiding het grind in, Bezzechi pakte de eerste plek en kreeg Remy Gardner achter zich aan. Die haakte in de ronden daarna dan wel weer af, waardoor Bezzecchi alleen op kop ging, met Lowes, Jorge Martin en dan Gardner erachter.

Op plek vijf begon Vierge de aansluiting met Gardner te verliezen, waardoor de achter hem rijdende Enea Bastianini - de uitdager van Lowes in het WK - er echt voorbij moest. Die noodzaak verminderde tien ronden voor het einde: WK-leider Lowes gleed onderuit, uitgerekend in het jaar waarin hij zijn vallende ziekte eindelijk onder controle had.

Met vier ronden te gaan was het allemaal vrij overzichtelijk: Bezzecchi reed alleen op kop, Martin reed alleen op plek twee en Gardner reed alleen op plek drie, met daarachter Lorenzo Baldassarri, Bastianini en Hector Garzo - Luca Marini, derde in het WK, kwam daar langzaam bij aansluiten.

In de voorlaatste ronde pakte Bastianini de vierde plek over van Baldassarri en die hield hij vast. Bezzecchi pakte de overwinning, voor Martin en Gardner, terwijl Marini de zesde plek nog overnam van Garzo. Bo Bendsneyder reed ook weer mee en wist zowaar eindelijk eens in de punten te finish: veertiende.