Vuelta: Etappe 18 - De laatste koers van het jaar

Het is zowaar gelukt: de Tour de France haalde Parijs, de Giro d'Italia haalde Milaan en de Vuelta a España gaat vandaag Madrid halen, het mag gerust een wonder heten in COVID-19-jaar 2020. Enfin, Primoz Roglic gaat er met de winst vandoor na de fraaie ontknoping van zaterdag, vandaag wordt het wielerjaar op topniveau afgesloten.

De heren beginnen de 140 kilometer lange slotetappe bij de paardenrenbaan van Madrid, waarna men een beetje rond gaat toeren in de omgeving - men zal ongetwijfeld een keer een glas heffen onderweg, net zoals dat in de Tour gebeurt. Vervolgens wordt koers gezet naar het finishgebied, waar een paar lokale rondjes van enkele kilometers afgewerkt worden om het dan in vermoedelijk een massasprint af te maken.

Nog één keer dit jaar heeft Rellende_Rotscholier een uitgebreide voorbeschouwing in elkaar gedraaid, hier te vinden en alweer de 60e in nog geen 2,5 maand, een prestatie van formaat. De etappe begint om half twee, een uur later kunnen we kijken - het niet-boeiende deel missen we dus. De finish staat tussen vijf en half zes gepland, vroeger dan normaal in verband met de in november vroeg invallende duisternis.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)