Meer PlayStation-exclusives voor Call of Duty: Black Ops Cold War

Het is de laatste paar delen niets nieuws: je krijgt extra voordelen als je de meest recente Call of Duty op het PlayStation-platform speelt. Het aankomende Call of Duty: Black Ops Cold War is hier geen uitzondering op, blijkt uit een nieuwe aankondiging uit het Sony kamp.

Eerder was al aangekondigd dat de nieuwe mode Zombie Onslaught exclusief is voor spelers op PlayStation 4 of PlayStation 5. Pas na een jaar wachten kunnen spelers op pc of op een Xbox-platform ook deze gamemode spelen. Het blijft hier niet bij, want PlayStation-spelers gaan ook voordelen krijgen in PvP-modes van de game.

Allereerst zullen alle platformen gebruik kunnen maken van een Battle Pass, die gepaard gaat met een betaalbare bundel. Voor zo'n €20 kan je 25 tiers in de Battle Pass skippen, zodat je sneller toegang krijgt tot bijvoorbeeld nieuwe wapens. Althans, als je op PlayStation speelt, op andere platformen is je geld minder waard, daar krijg je slechts 20 tier skips.

PlayStation-spelers krijgen verder een permanente +25% weapon experience bonus als ze in een party spelen. Met deze punten kan je je wapens upgraden met extra attachments en andere customizations. Bovendien komt er iedere maand een 2x XP-event. Uiteraard exclusief voor PlayStation. Spelers op andere platforms worden minder beloond voor hetzelfde aantal tijd dat zij in de game steken.

Als (hopelijk) laatste punt krijgen PlayStation-spelers toegang tot twee extra loadout slots. Hiermee zullen spelers in staat zijn meer veelzijdige loadouts aan te maken en daarmee flexibeler zijn in PvP-potjes dan spelers op andere platforms. Aangezien de game volledige crossplay tussen alle platforms ondersteunt, noemen fans de aankomende game al de eerste 'pay on PlayStation to win'-game. Alle bovengenoemde voordelen blijven exclusief voor PlayStation tot 1 november 2021.

Call of Duty: Black Ops Cold War komt 13 november naar PlayStation 4 en PlayStation 5. Een significant mindere versie van de game komt op diezelfde dag ook uit voor Xbox One, Xbox Series X|S en pc.