De Boer haalt Klaassen terug bij Nederlands elftal, geen plek voor Strootman

Bondscoach Frank de Boer heeft Davy Klaassen opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Spanje en de UEFA Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Polen. In vergelijking met de vorige selectie ontbreken bij het Nederlands elftal Denzel Dumfries, Marten de Roon en Kevin Strootman.

Dumfries is nog herstellende van een coronabesmetting en Marten de Roon kampt met een liesblessure. Voor Kevin Strootman had De Boer slecht nieuws. "Ik heb tijdens het vorige trainingskamp al met hem gesproken en ik belde hem twee dagen geleden. Zijn situatie bij Marseille is niet rooskleurig. Hij heeft in tien wedstrijden misschien een helft gespeeld. Dat is niet goed voor het Nederlands elftal, maar zeer zeker niet goed voor hem. Dan kies ik voor andere mensen."

Justin Bijlow (Feyenoord), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Denzel Dumfries (PSV), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Perr Schuurs (Ajax), Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen), Kevin Strootman (Olympique Marseille) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) maakten deel uit van de voorselectie, maar haalde de definitieve selectie niet.

Het Nederlands elftal oefent op woensdag 11 november tegen Spanje. Daarna staan twee wedstrijden in de Nations League op het programma: zondag 15 november thuis tegen Bosnië-Herzegovina en woensdag 18 november uit tegen Polen.