Bokser Davis deelt verwoestende knockout uit in strijd om wereldtitels

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar afgelopen weekeinde, met name in de Alamodome in San Antonio werd behoorlijk gevochten en het main event deed zijn naam daar eer aan.

We beginnen maar gelijk met dat main event: Gervonta Davis (23-0, 22 KO's) tegen Leo Santa Cruz (37-1, 19 KO's), met een dubbele inzet. Het ging namelijk om Davis' WBA-wereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg) én om Santa Cruz' WBA Super-wereldtitel in het supervedergewicht (-59,0kg).

Het werd een heerlijk gevecht, waarin nauwelijks onderscheid te maken was. Davis was beter, Santa Cruz was beter en zo ging het door. In de zesde ronde stond Santa Cruz even te lachen...even. Davis werkte hem richting de touwen en met een werkelijk allesverwoestende linkeruppercut maakte Tank in één vreselijke klap een einde aan het gevecht: Santa Cruz ging gestrekt en bleef dat ook minutenlang, waarna hij gelukkig wel voorzichtig overeind kon komen.

Mario Barrios (25-0, 16 KO's) vocht tegen Ryan Karl (18-2, 12 KO's), met als inzet zijn WBA-wereldtitel in het superlichtgewicht (-63,5kg). El Azteca had een dappere Cowboy tegenover zich, maar dapper zijn is niet genoeg. Karl kwam simpelweg tekort en in de zesde ronde maakte Barrios het overtuigend af, waarmee hij zijn vorig jaar veroverde wereldtitel voor het eerst wist te verdedigen.

Davis - Santa Cruz, met de verwoestende beslissing na zo'n 21 minuten in de video

Regis Prograis (24-1, 20 KO's) verloor een ruim jaar geleden een megagevecht tegen Josh Taylor in het superlichtgewicht. Rougarou verloor zijn WBA Super-wereldtitel en greep naast drie andere prijzen, maar tegen Juan Heraldez (16-0, 10 KO's) begon de weg terug. Heraldez was gewoon niet opgewassen tegen het geweld van Prograis, die er binnen drie ronden een einde aan maakte.

Diego Magdaleno (32-3) vocht vorig jaar tegen geweldenaar Teofimo Lopez, die onlangs Vasyl Lomachenko versloeg, en streed twee keer om een wereldtitel. Isaac Cruz (19-1) is minder ervaren, maar wel op de weg omhoog en dat liet hij zien ook: Magdaleno ging in de eerste minuut neer en nog voor die eerste minuut afgelopen was had Pitbull Cruz hem dusdanig aan gort geslagen dat de scheidsrechter het welletjes vond.

Las Vegas
In Las Vegas stapte Naoya Inoue voor het eerst de ring in sinds zijn - anders kan het nauwelijks omschreven worden - epische gevecht tegen Nonito Donaire in november vorig jaar. Monster (19-0, 16 KO's) verdedigde zijn IBF- en The Ring-wereldtitels én zijn van Donaire veroverde WBA Super-wereldtitel - allen in het bantamgewicht (-53,5kg) - tegen de Australiër Jason Moloney (21-1, 18 KO's).

Inoue had gedurende het gevecht alsmaar meer de touwtjes in handen en aan het einde van de zevende ronde maakte de Japanner het af: Moloney stond voor hem en met een uiterst vinnige rechter op de neus mepte Inoue de benen onder zijn lijf vandaan, einde gevecht.

Inoue - Moloney