PSV na rust volledig weggespeeld door PAOK

PSV heeft een flinke nederlaag geleden in de derde groepswedstrijd in de Europa League. De Eindhovenaren stonden bij rust met 0-1 voor, maar stortten na rust volledig in elkaar en verloren de wedstrijd met 4-1 bij PAOK. Door het verlies is PSV nu gezakt naar de derde plaats.

Bij PSV keerde Pablo Rosario terug in de basis en droeg ook direct de aanvoerdersband. De Eindhovenaren hadden in de eerste helft geen enkel probleem met PAOK en kwam via een benutte strafschop van Eran Zahavi. De Israëlische spits kreeg vlak voor een grote kans om PSV op 0-2 te zetten, maar Zahavi faalde.

Waar PSV niks te duchten had van de Grieken was dat in de tweede helft wel anders. In ruim twintig minuten tijd scoorde PAOK liefst vier keer. Stefan Schwab maakte aan het begin van de tweede helft gelijk, in korte tijd gevolgd door doelpunten van Andrija Zivkovic, Christos Tzolis en weer Zivkovic. In de slotfase werd de 5-1 afgekeurd wegens buitenspel. PSV had in de tweede helft geen enkele schotpoging op het doel van de Grieken.

In de andere wedstrijd in groep E was Granada te sterk voor Omonia Nicosia. Na de derde speelronde gaat Granada aan kop met zeven punten. PAOK staat nu tweede met vijf punten. PSV heeft na drie wedstrijden drie punten en is gezakt naar de derde plaats. De volgende Europa League-wedstrijd voor de Eindhovenaren is op donderdag 26 november, thuis tegen PAOK.