NFL: Bills verslaan Patriots op het nippertje, Eagles pakken Cowboys

In de NFL zit er weer een volle speelweek op, Thursday, Sunday én Monday Night Football. We zijn er een beetje laat mee, maar dat mag de pret voor de liefhebber hopelijk niet drukken.

De New England Patriots gingen op bezoek bij de in uitstekende vorm verkerende Buffalo Bills, die dankzij Zack Moss en zijn 8-yard touchdown run snel op 7-0 kwamen. Twee field goals van Nick Folk in het tweede kwart zorgden voor 7-6, Moss rende nog een touchdown binnen voor 14-6 in het derde kwart en een 22-yard run van Damien Harris gevolgd door een 2-point conversion tussen quarterback Cam Newton en Jakobi Meyers trok de stand gelijk: 14-14.

Dankzij een 2-yard run van quarterback Josh Allen kwamen de Bills vroeg in het vierde kwart op 21-14, maar Newton rende een touchdown binnen voor 21-21. Tyler Bass trapte vanaf 28 yards raak voor 24-21, waarna de Patriots in de slotminuut een goede kans hadden. Newton werd echter gestopt door de Bills-defensie en raakte rond de 10-yard-lijn de bal kwijt, waarmee de wedstrijd gespeeld was en de Bills op 6-2 kwamen.

De Philadelphia Eagles ontvingen hun aartsrivalen, de Dallas Cowboys, die niet veel indruk maakten. Quarterback Andy Dalton zat noodgedwongen op de bank, waardoor de jonge Ben DiNucci zijn NFL-debuut mocht maken. Dat ging niet zo goed: 21/40 passes, 180 yards en twee fumbles waren het wat magere, touchdownloze resultaat - Greg Zuerlein was met drie field goals verantwoordelijk voor de hele Cowboys-productie.

De Eagles waren wel prima bezig: Carson Wentz stelde Jalen Reagor en Travis Fulgham in staat te scoren, Wentz en Reagor combineerden ook nog eens voor een 2-point conversion. Een 53-yard fumble return van Rodney McLeod gooide de boel definitief op slot, de Eagles wonnen uiteindelijk met 23-9.

De Minnesota Vikings wonnen de felle onderlinge strijd in het noorden op bezoek bij de Green Bay Packers, waar de drie touchdown passes van Aaron Rodgers niet genoeg bleken om het enorme geweld van Dalvin Cook te weerstaan: hij was goed voor drie rushing touchdowns en één receiving touchdown op een 50-yard pass van Kirk Cousins.

Tom Brady wist de Tampa Bay Buccaneers met 23-25 langs de New York Giants te leiden, onder meer dankzij een good old combinatie met Rob Gronkowski voor een touchdown.

Uitslagen NFL week 8
Carolina Panthers - Atlanta Falcons 17-25
Buffalo Bills - New England Patriots 24-21
Cincinnati Bengals - Tennessee Titans 31-20
Cleveland Browns - Las Vegas Raiders 6-16
Detroit Lions - Indianapolis Colts 21-41
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 22-28
Kansas City Chiefs - New York Jets 35-9
Miami Dolphins - Los Angeles Rams 28-17
Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers 24-28
Denver Broncos - Los Angeles Chargers 31-30
Chicago Bears - New Orleans Saints 23-26 OT
Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 37-27
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 23-9
New York Giants - Tampa Bay Buccaneers 23-25