Wellens is Woods te slim af en pakt tweede ritzege in de Ronde van Spanje

Tim Wellens heeft de veertiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Voor de 29-jarige Belg van Lotto Soudal was het alweer zijn tweede ritzege, eerder deze Vuelta won hij ook al de vijfde etappe. In het algemeen klassement blijft de top tien ongewijzigd, waardoor Primoz Roglic aan de leiding blijft staan.

De veertiende etappe van Lugo naar Ourense was een rit over 204 kilometer, met daarin verschillende heuvels. Een typische overgangsrit, dus één kans voor de vroege vluchters. Na een snelle start en verschillende pogingen reed er uiteindelijk een kopgroep van zeven renners weg, met daarbij ook de Nederlanders Thymen Arensman en Dylan van Baarle. Ook Tim Wellens, Marc Soler, Michael Woods, Pierre-Luc Périchon en Zdenek Stybar waren mee in de kopgroep.

De kopgroep wist een maximale voorsprong van vijf minuten te pakken, waarna Astana besloot om te gaan rijden in het peloton, en kregen daarbij enige hulp van BORA-hansgrohe. Het peloton kwam niet veel dichter en besloten vrij snel daarna om de strijd te staken. Total Direct Energie nam het over en die ploeg kwam wel snel dichter, maar op Alto de Abelaira, de laatste van klim van de dag op dertig kilometer van de streep, had de Franse ploeg geen knechten meer over, en omdat geen enkele ploeg nog zin had in een achtervolging zat de winnaar in de kopgroep.

Op dezelfde klim waren de eerste aanvallen, maar alleen op de top van de Alto de Abelaira moest Périchon lossen in de kopgroep. Vervolgens reden Stybar en Soler zich in de korte maar pittige afdaling los van de rest, Wellens was in eerste instantie de enige die op het vlakke de aansluiting kon maken. Maar vlak voor het ingaan van de laatste kilometer wisten ook Arensman, Van Baarle en Woods de aansluiting te maken.

Op die klim versnelde Wellens, kreeg Woods in zijn wiel maar ging slim als eerste door de laatste scherpe bocht en pakte zo zijn tweede ritzege deze Vuelta.

De klassementsrenners reden gecontroleerd naar boven, waardoor er geen verschillen te noteren waren en Roglic aan de leiding blijft van het algemeen klassement.