Onrust bij ADO: Trainer Rankovic verder zonder assistenten

Michele Santoni en Rick Hoogendorp zijn bij ADO Den Haag niet langer de assistenten van hoofdtrainer Aleksandar Rankovic. Beide blijven via de jeugdopleiding wel verbonden aan de club. ADO staat met slechts vier punten op de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Na de kansloze 4-0 nederlaag tegen PSV ging de clubleiding in gesprek met de spelersgroep. Uit het gesprek kwam naar voren dat de spelersgroep nog steeds vertrouwen heeft in Rankovic. Reden voor het gesprek waren de tegenvallende restultaten maar ook de geruchten dat het contact tussen de trainer en technisch hart, waaronder Martin Jol, beperkt was.

“Het is een vervelend, maar noodzakelijk besluit. Het is de uitkomst van diverse interne gesprekken, waarvan de inhoud uiteraard binnenskamers blijft. Wij zien dit als een vereiste om meer rust te creëren. In de komende periode blijven we met alle technische schakels binnen de club in gesprek, zodat we ons met zijn allen maximaal kunnen inzetten voor dat ene belangrijke doel: in de Eredivisie blijven”, aldus Jol, hoofd van het technisch hart.

Wie de opvolgers van Santoni en Hoogendorp worden is nog niet genoemd. Volgens Omroep West maakt Virgillio Teixeira mogelijk de overstap van ADO Onder-21.