FOK! Wat een weer: wisselvalligheid laten we achter ons

Hallo!

Het weerbericht is even iets later, daarvoor excuus. Ik heb de afgelopen periode een heftige privé-situatie meegemaakt en dat heeft er behoorlijk ingehakt. Niet alleen dat, maar ook elke keer schrik ik weer op van iedere aanslag waarbij mensen gewoon lak hebben aan het menselijk leven. Het maakt mij best wel angstig en gefrustreerd door machteloosheid. Natuurlijk denk ik ook van laten we maar een kruistocht gaan beginnen, maar dat is ook de oplossing natuurlijk ook niet. Het maakt me vooral angstig en verdrietig van wat er nog gaat komen.   

Even naar het weer. Het was gisteren nog vrij wisselvallig. De ochtend begon nog met opklaringen, maar in de middag trokken er diverse buien over ons land. Plaatselijk kwam het tot een klap onweer. Door de sterke stroming trokken de buien snel van zuidwest naar noordoost. In het zuiden viel het met de buien wel mee. 

De afgelopen uren trokken er nog enkele buien over ons land heen. Dit vooral in het noorden van het land. Wat hagel of een klap onweer bllef daar ook nog mogelijk. In opklaringen zakte het kwik naar een graad of 3, maar aan zee en in bewolking blijft het iets zachter. De wind neemt ook af.

Vandaaag beginnen we dan een droge periode. Misschien dat er in het noorden nog een laatste bui valt, maar in de middag moet het dan overal droog worden. Er zijn perioden met zon, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. De maxima komen uit op ongeveer 12 graden. De wind is westelijk en niet meer dan zwak tot matig. 

Donderdag en vrijdag is er kans op dichte mist in de nacht en ochtend. Die kan plaatselijk hardnekkig zijn, toch denk ik dat de zon er ook nog wel even bij komt kijken. De temperaturen liggen s'nachts rond de 3 graden met kans op vorst aan de grond. Overdag loopt het kwik dan op tot 12 graden. 

Tot ziens!  

 

Meer weer op FOK!

Purmerbos (Foto: Pukeko)
Het mooie Purmerbos in de herfst. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.