Trump maakt zichzelf belachelijk, Biden nog altijd op koers

Na een bijna vier jaar lange campagne is het zover: de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Er zijn al bijna honderd miljoen stemmen uitgebracht, bijna driekwart van het hele totaal van vier jaar geleden, maar vandaag gaan we eindelijk uitslagen krijgen. Houdt Donald Trump het stoeltje in het Witte Huis vast, of stoot Joe Biden hem van de troon? We weten het misschien vannacht, misschien morgenochtend of misschien nog wel later, maar we volgen het hier!

We volgen weer grofweg hetzelfde format als vier jaar geleden en daarbij gebruiken we opnieuw het onvolprezen 270towin.com, waar je zelf een kaart van de VS per staat in kan vullen. Vervolgens wordt gelijk berekend hoeveel kiesmannen de kandidaten hebben, waar er - zoals de naam van de site al doet vermoeden - 270 van nodig zijn om de winst te pakken.

Een groot deel van de staten hebben we alvast ingevuld, daar is eigenlijk geen strijd. Zo gaat Trump met geen mogelijkheid winnen in Washington DC of Massachusetts (Boston), terwijl Biden zijn pijlen absoluut niet hoeft te richten op het platteland van bijvoorbeeld Wyoming, Arkansas of Alabama. Dertien staten en twee districten hebben we onder het kopje 'onbeslist' gezet, goed voor 201 kiesmannen. Daar zitten staten bij waar Trump zeker meer kans heeft (Texas) en staten waar Biden de favoriet is (Michigan), maar die lang niet zo zeker zijn als veel anderen.

Hieronder zie je de deels ingekleurde kaart. Voor de duidelijkheid: de donkerrode (Trump) en donkerblauwe (Biden) zijn de staten waar weinig discussie over is, die zijn zo goed als zeker. De lichtgekleurde staten zijn de staten waarbij van een dergelijke waarschijnlijkheid zeker geen sprake is, maar waar één van de twee heren wel de favoriet lijkt te zijn. Over de grijze staten valt eigenlijk niks te zeggen, dat zijn de echte battleground states.

Updates worden onder deze kaart geplaatst

De 'virtuele' stand op het moment (Bron: 270towin.com)
De 'virtuele' stand op het moment (Bron: 270towin.com)

Update vrijdag 6 november 08.10 uur
President Trump heeft gedurende de avond weer een persconferentie gegeven, waarin hij zichzelf vooral enigszins belachelijk maakte. Uiteraard begon hij er gelijk weer over dat alles één grote partij oplichterij is, aangezien hij niet aan het winnen is. Zo begon hij wederom over de staten waar hij een enorme voorsprong had en die voorsprong alsmaar kleiner aan het worden is, 'op wonderbaarlijke wijze'! Volgens de president werden nota bene overal ineens allerlei stemmen voor Biden 'gevonden', afhankelijk van hoeveel de Democraat er nodig had.

Dat dat onzin is blijkt niet alleen uit simpele logica, maar vooral ook uit statements van verkiezingsmedewerkers in de staten zelf - en niet alleen de Democratische medewerkers, die volgens Trump sowieso niet te vertrouwen zijn. Ook de Republikeinse medewerkers en lokale autoriteiten geven op veel plekken aan dat er niet op miraculeuze wijze stemmen gevonden worden, maar dat de boel gewoon netjes volgens het vooraf bepaalde proces verloopt - dat men daar zo de nadruk op moet leggen wegens het gedrag van de president is minstens opvallend te noemen.

Het gaat hier met name om Georgia en Pennsylvania, waar Trump een voorsprong van enkele honderdduizenden stemmen had - zo'n 700.000 zelfs in Pennsylvania. Zoals vooraf al bekend was, zouden de poststemmen daar later geteld worden en zoals vooraf ook al bekend was zou Biden in die stemmen een voordeel hebben. Zoals vooraf al te verwachten was liep Biden daar dus fors in, en dat gebeurde ook: in Georgia is het verschil nog grofweg duizend stemmen, in Pennsylvania zo'n twintigduizend.

Een simpele verklaring was er volgens Trump vooral voor Pennsylvania en ook Michigan, waar het eerder ook op dezelfde - vooraf verwachtte - manier verliep: "Philadelpia (Pennsylvania) en Detroit (Michigan) zijn twee van de meest corrupte steden in het land", foeterde hij, waarna er nog wat door werd gerateld over fraude en claims dat hij 'eigenlijk makkelijk gewonnen heeft'. Tot slot volgde nog een oproep om veel legaal uitgebrachte stemmen niet mee te tellen, zoals poststemmen die ná verkiezingsdag binnen zijn gekomen en in veel staten - geheel volgens de wet - tot enkele dagen daarna nog meegeteld moeten worden.

Overigens lijkt het er vooral op dat Trump het juiste proces wel degelijk snapt en kent, maar hij vooral doet alsof hij het niet snapt om zo zijn achterban op te zwepen, waar mogelijk veel mensen in zitten die in de frauduleuze acties geloven 'omdat Trump het zegt'. Opmerkelijk is ook dat er met geen woord wordt gerept over Ohio: daar had Biden eerst een zeer ruime voorsprong, maar die ging uiteindelijk naar Trump. Ook daar heeft dat niks met oneerlijke zaken te maken, maar simpelweg met het telproces: in Ohio werden de poststemmen al vroeg geteld en dus nam Biden er een ruime voorsprong, waarna de voor Trump gunstiger stemmen van de dag zelf erbij kwamen.

Update donderdag 5 november 17.55 uur
Wat uitslagen betreft valt er zo in de loop van de dag weinig nieuws te melden. In Pennsylvania worden nog altijd erg veel stemmen geteld en Trump's voorsprong slinkt er beetje bij beetje, in Georgia lijkt de voorsprong nét genoeg voor Trump en dat geldt ook in North Carolina. In Nevada is het nog altijd exact hetzelfde als vanochtend, meer uitslagen volgen daar pas later. De stand van zaken is daarmee dus ook onveranderd: Trump móet die staten alle vier winnen.

De zittend president is ondertussen wakker en dus gaat het weer behoorlijk los op het presidentiële Twitteraccount. "STOP MET TELLEN!", werd de sociale media opgeschreeuwd, niet veel later opmerkelijk genoeg gevolgd door een retweet van zijn eigen tweet. Ook kwam hij met 'een grote juridische overwinning in Pennsylvania' op de proppen, hoewel niet duidelijk is wat daarmee bedoeld wordt.

Wel is inmiddels duidelijk dat Trump en zijn aanhang volle bak een juridische strijd aangaan. Het lijkt een wanhoopspoging om alsnog de winst te pakken, met name in de staten waar het voor hem niet helemaal de goede kant op ligt dat uiteraard niet aan de kiezers, maar aan een soort complot tegen Trump.

Update donderdag 5 november, 08.10 uur
Een nieuwe dag, maar nog geen resultaat. Wel is inmiddels duidelijk dat Michigan voor Biden is en dat is niet, zoals Trump riep, 'erg vreemd', de comeback is simpelweg te verklaren door het simpele feit dat er nog erg veel stemmen geteld moesten worden waarvan verwacht mocht worden dat er veel naar Biden gingen.

Vergelijkbare verhalen zien we in Georgia in Pennsylvania. Daar had Trump flinke voorsprongen, maar die zijn gedurende de nacht behoorlijk geslonken. Hij gaat er nog wel aan de leiding, hoewel de grote vraag is hoe lang dat zo blijft.

In Arizonda stonden gewapende Trumpfans op de parkeerplaats van het gebouw waar druk geteld wordt, maar Biden heeft er nog altijd een voorsprong, net als in Nevada. Met name die laatste is nog spannend, terwijl North Carolina de enige echt overgebleven battleground state lijkt waar Trump wel min of meer zeker van is.

Een korte conclusie: als Nevada en Arizona naar Biden gaan, maakt het resultaat in Georgia, North Carolina én Pennsylvania niet meer uit. Als Pennsylvania naar Biden gaat, maken de andere staten geen verschil meer.

Trump is ondertussen aan het doen wat van Trump verwacht werd: wild om zich heen aan het slaan. Alles wat niet helemaal zijn kant op lijkt te gaan wordt een complot of iets dergelijks genoemd door de president, die vooral niet helemaal door lijkt te hebben dat verschillende soorten stemmen - die op verkiezingsdag en de poststemmen - in verschillende staten op verschillende momenten geteld worden. Daardoor werd in onder meer Wisconsin, Michigan, Pennsylvania en Georgia een blauwe verschuiving verwacht in de slotfasen, zoals nu dus ook gbeurt.

Update woensdag 4 november 22.40 uur
Uitdager Biden is weer ten tonele verschenen. De Democraat gaf aan de overwinning nog niet te claimen, maar claimde de overwinning voorzichtig toch. Michigan is inmiddels zo goed als vergeven aan Biden, die daarmee genoeg heeft aan Arizona en Nevada, hoewel het er ook in Pennsylvania niet onaardig uit lijkt te zien.

Biden riep verder nog op om de tegenstanders niet als vijanden te zien, waarmee het presidentschap enigszins een nieuwe richting in zou slaan.

Update woensdag 4 november 17.25 uur
Zittend president Trump is wakker, want op het presidentiële Twitter-account verschijnen weer mooi op tijd allerlei woeste berichten. Zo lijkt Trump niet te snappen dat er in bepaalde belangrijke staten een andere volgorde gebruikt werd voor het tellen van de stemmen: eerst de stemmen die dinsdag uit zijn gebracht, daarna de vele miljoenen poststemmen.

Die poststemmen leveren vaak meer op voor Biden, die zijn aanhang aanspoorde om vooral via post te stemmen. In staten waar deze stemmen als laatste geteld worden was dan ook vooraf al een 'blauwe verschuiving' te verwachten, en die was ook te zien. "VERY STRANGE!", zo slingerde Trump de ether in, waar enthousiast op gereageerd wordt met allerlei complottheorieën - men lijkt er ietwat moeite mee te hebben dat de Republikein het niet lijkt te gaan winnen.

Overigens is winst voor Trump óók nog altijd prima mogelijk. Uit het lijstje Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Georgia en North Carolina móet hij dan wel minstens vier staten winnen, welke dat zijn maakt dan weer niet zoveel uit. Het wordt wel lastig, want in Wisconsin valt nauwelijks nog iets te winnen en de ontbrekende stemmen in Michigan zijn vermoedelijk voor een groot deel voor Biden, die er al een voorsprong heeft.

Update woensdag 4 november 15.30 uur
De voorsprong in Wisconsin is gelijk gebleven, het lijkt er steeds meer op dat Biden die staat met succes heeft omgedraaid. In Michigan heeft de Democraat inmiddels de leiding genomen en gelijk een gat geslagen van bijna twintigduizend stemmen, als Nevada en Arizona blauw blijven is dat genoeg om het presidentschap te veroveren.

Update woensdag 4 november 13.15 uur
De spanning stijgt behoorlijk, net als overigens de vermoeidheid - maar dat terzijde. In Wisconsin is Biden's voorsprong dankzij stemmen in Kenosha County gestegen naar 21 duizend. Het is nog mogelijk voor Trump om dat terug te pakken, maar objectief gezien lijkt dat erg lastig te worden.

In Michigan is Trump's voorsprong nog veel meer gedaald, hij zit inmiddels onder de dertigduizend. Nog meer slecht nieuws voor de president: in Wayne County (Detroit), waar het zwaar richting Biden leunt, moet nog bijna de helft van de stemmen binnen gaan komen.

Update woensdag 4 november 12.45 uur
Het blijft bijzonder spannend, in Wisconsin krabbelt Trump weer een klein beetje terug: het gat is nog zo'n zevenduizend stemmen, met vermoedelijk meer Republikeinse stemmen die nog binnen moeten komen.

In Michigan beginnen de stemmen uit Detroit te lopen en dat is goed te merken: Trump's voorsprong is van zo'n tweehonderdduizend geslonken naar ruim zestigduizend en er moet nog beduidend meer binnenkomen.

In Nevada kruipt het dan weer een beetje richting Trump, maar Biden zal zijn nipte leiding nog even vasthouden: in de woestijn is men er voor vandaag klaar mee en bovendien kunnen stemmen nog tot en met 10 november meegeteld worden - mits ze een poststempel van maximaal 3 november hebben.

Update woensdag 4 november 10.50 uur
Een gevalletje breaking news: in Wisconsin is een hele meute stemmen binnengekomen en dat heeft de boel behoorlijk omgegooid. Biden heeft er nu de leiding genomen, zij het met een nipte marge. Er moet nog het een en ander binnenkomen uit de kleinere counties, die richting Trump stemmen, maar ook uit Milwaukee, waar het vooral richting Biden gaat.

Als een vergelijkbaar scenario zich in Michigan afspeelt is Biden ineens hard op weg naar de winst, hoewel dat natuurlijk maar de vraag is.

Update woensdag 4 november 09.55 uur
Het is inmiddels vooral een kwestie van wachten. Dat doen we op Nevada (6 kiesmannen) en Arizona (11), waar Biden een voorsprong heeft. Dat doen we ook op Georgia (16), waar Trump aan de leiding gaat en het allemaal afhankelijk is van de omgeving van Atlanta.

Dan hebben we nog Pennsylvania (20), Michigan (16) en Wisconsin (10). Die laatste valt echt nog niet te zeggen, Trump gaat er wat aan de leiding, maar er moeten nog stemmen binnenkomen vanuit vooral Democratische hoek.

In Michigan heeft Trump een grotere voorsprong, maar ook daar geldt dat de Democraten wel reden op hoop hebben: met name vanuit Detroit moet nog flink wat binnenkomen. Pennsylvania wordt cruciaal, daar gaat Trump ruim aan kop, maar er komen nog wel meer dan een miljoen poststemmen bij, waarvan de verwachting is dat een groot deel naar Biden gaat. Dat is de vraag ook niet, de vraag is vooral of het genoeg is om het grote gat te dichten.

Kortom: het is allemaal inmiddels vrij overzichtelijk, maar verre van beslist.

Update woensdag 4 november 08.30 uur
Inmiddels is ook Trump himself op TV geweest en jawel, hij opende met het complottheorietje dat 'een hele nare groep mensen probeert om onze overwinning te stelen'. Verder was het een speech zoals we dat van de president gewend zijn: vooral op zichzelf gericht. Daarna ging hij nog even door over hoe het feest klaar was om te beginnen, 'maar ineens werd alles afgeblazen!', gevolgd door nog wat boos gedoe over wat een 'enorme fraude' dit alles is en een verhaaltje over juridische stappen die Trump met zijn aanhang gaat nemen.

Ondertussen gaat het tellen in de echte wereld nog volle bak door. In Georgia is het nog spannend, vooral vanwege de stemmen die rondom Democratisch bolwerk Atlanta nog gebracht moeten worden. Ook in Wisconsin zit het erg dicht bij elkaar, met nog een Democratisch bolwerk (Milwaukee) waar flink wat stemmen vandaan moeten komen. Hetzelfde geldt voor Michigan (Detroit), hoewel het gat daar wel te groot lijkt, net als Pennsylvania, waar nog dik twee miljoen stemmen gemeld moeten worden.

Nevada en Arizona lijken dan weer voorzichtig naar Biden te gaan, maar met dit alles betekent het dat de strijd nog 'too close to call is'. Trump lijkt zeker op weg om te winnen, maar het valt simpelweg nog niet definitief te zeggen.

Update woensdag 4 november 07.00 uur
Minnesota is inmiddels bevestigd voor Biden, Florida en Iowa voor Trump. De zittend president ligt prima op koers, maar de inmiddels welbekende kanttekening bij met name Pennsylvania, Michigan en Wisconsin zorgt ervoor dat er vandaag waarschijnlijk nog niet een serieuze uitslag gemeld kan worden.

Biden heeft het volk inmiddels wel even toegesproken en kwam optimistisch over, waarbij hij ook de in het algemeen erg hoge opkomst prees. Trump heeft het er ondertussen ook maar druk mee: hij heeft zijn Twitteraccount weer aangeslingerd om er een complottheorietje op te gooien. Volgens hem mogen er geen stemmen meer uitgebracht worden nadat de Polen zijn gesloten, hoewel hij mogelijk polls bedoelde. Die worden uiteraard ook niet uitgebracht na het sluiten van de stemlokalen, dus is er niks aan de hand.

Overigens zijn zojuist ook de laatste stemlokalen in Alaska gesloten, waarmee het definitief gedaan is met het uitbrengen van de stemmen wat de verkiezingen van 2020 betreft.

Update woensdag 4 november 06.00 uur
We wensen de nieuwe lezers een goedemorgen, en ondertussen mogen de pennen neergelegd worden in Hawaii en een deel van Alaska. Een paar veranderingen in het laatste halve uur, zo lijkt Arizona en haar elf kiesmannen steeds meer naar Biden lijkt te gaan. Trump ging lang en verrassend aan de leiding in Virginia, maar daar zijn inmiddels flink wat stemmen uit de omgeving van Washington DC binnengekomen en daarmee is het startpunt van het land zo goed als zeker voor Biden.

Florida, Georgia en North Carolina worden, net als Ohio, steeds zekerder van Trump-winst, terwijl Wisconsin, Michigan en Pennsylvania nu weliswaar lichtrood zijn, maar daar is het nog spannend: een overgrote meerderheid van de poststemmen moet er nog geteld worden en dat zou de boel nog significant kunnen veranderen.

Update woensdag 4 november 05.30 uur
Weinig updates, zo tijdens het halve uur, maar één staat kan nu zo goed als zeker aan Biden gegeven worden: New Hampshire en de vier bijbehorende kiesmannen. Verder is het vooral in Michigan nog altijd erg spannend, vooral de grote stad Detroit moet nog veel stemmen bekendmaken.

Update woensdag 4 november 05.00 uur
Californië, Oregon en Washington gaan dicht, vrij zekere staten voor Biden, net als Idaho voor Trump. Biden moet ondertussen toeslaan in Pennsylvania, Michigan en Wisconsin, maar die zien er voor hem niet best uit.

Arizona ziet er wel goed uit voor Biden, net als Iowa verrassend genoeg, maar al met al is Trump hard op weg naar maximaal vier nieuwe jaren in het Witte Huis.

Update woensdag 4 november 04.30 uur
Geen nieuwe staten waar de boel dicht gaat, maar wel ontwikkelingen: Nebraska is volledig voor Trump, twee extra kiesmannn erbij dus. Wisconsin en Michigan zijn een stuk competitiever dan vooraf gedacht, Michigan geven we zelfs een lichtrood kleurtje.

In Ohio zijn nog altijd veel stemmen te tellen vanuit Democratische bolwerken, maar Trump's leiding neemt toe en die maken we voorzichtig rood, net als Georgia. Virginia gaat van blauw naar een toss-up, Trump doet het er vooralsnog verrassend goed.

Update woensdag 4 november 04.00 uur
De stemlokalen sluiten in vier staten en deels in twee staten, twee daarvan zijn van belang: Nevada, waar Biden de favoriet is, en Iowa, een echte battleground state.

In Georgia gaat Trump vrij ruim aan de leiding, waar wel bij gezegd moet worden dat de helft nog geteld moet worden, vooral rondom grote steden Atlanta en Augusta - toch lijkt Trump er de favoriet, wellicht kunnen we 'm over een uur voorzichtig inkleuren.

North Carolina is razendspannend, het verschil is nauwelijks te meten. In Ohio heeft Trump de leiding overgenomen naarmate er meer plattelandsstemmen binnen zijn gekomen, maar vooral rondom de grote steden Cincinnati, Columbus en Cleveland moeten nog flink wat stemmen binnen gaan komen.

Update woensdag 4 november 03.00 uur
De klok slaat weer eens een paar keer, dus gaan er weer stemlokalen dicht. Arizona is een uiterst interessante, net als de restanten in Michigan en Texas én vooral ook Minnesota en Wisconsin. Verder wordt ook niet meer gestemd in plekken als South en North Dakota, maar daar wonen ongeveer zeven mensen.

Vooralsnog houden we de ogen even af van Florida, die lijkt naar Trump te gaan. De ogen zijn vooral gericht op het Midwesten en dan met name Ohio, waar Biden het verrassend goed doet. Als hij dat inderdaad wint, moet Trump nagenoeg alle battleground states winnen, een fikse opgave.

In North Carolina gaat Biden aan de leiding, maar dat komt wel voor een groot deel door de early votes - vooral Democraten stemden vroeg, zij houden doorgaans meer rekening met COVID-19-maatregelen. Ook in Texas leidt Biden, terwijl Trump in Michigan op één staat, maar beiden kunnen nog prima omdraaien.

Update woensdag 4 november 02.30 uur
De stemlokaken in Arkansas zijn dicht, waarvan akte. Belangrijker: in Florida lijkt Trump er steeds beter voor te staan, hij heeft inmiddels zo'n anderhalf procentpunt marge en dat is erg veel in de Sunshine State - we hebben hem licht ingekleurd.

Verdere battleground states zeggen nog niet zoveel: in Georgia leidt Trump, in Ohio en Pennsylvania is het Biden, maar daar moet nog zoveel geteld worden dat het nog lang geen realistisch beeld geeft. Verder is een heel rijtje van de om twee uur gesloten staten gelijk vergeven, daar zit weinig boeiends tussen, zowel voor Trump als voor Biden.

Update woensdag 4 november 02.00 uur
Een nieuw uur, nieuwe staten op slot. Dat zijn er teveel om op te noemen, dus dat doen we niet allemaal, maar een aantal is belangrijk: de rest van Florida, een deel van Michigan, Pennsylvania en een deel van Texas.

In Florida is het net als vier jaar geleden spannend: bijna tien miljoen stemmen geteld, enkele tienduizenden verschil. In Georgia en North Carolina gaat Trump na een paar procent aan de leiding, in Ohio doet Biden dat. Kortom: spanning ten top, maar zeker nog geen beslissingen.

West Virginia en South Carolina zijn aan Trump gegeven door de media, Virginia aan Biden. Die hadden we allemaal vooraf al ingevuld en maken dus geen verschil.

Update woensdag 4 november 01.30 uur
Opletten! Drie staten gaan dicht, West Virginia gaat normaal gewoon naar Trump. Ohio en North Carolina zijn echter flinke battleground states, samen goed voor meer dan dertig kiesmannen.

In Florida gaat Biden aan de leiding na ruim de helft van de stemmen, maar de resultaten in Miami - Trump doet het veel beter dan vier jaar geleden - lijken erop te wijzen dat Trump een uitstekende kans heeft om dat nog om te draaien. In Georgia leidt Biden, maar daar is nog erg weinig geteld, dus dat zegt weinig. Nog geen verandering in het grote plaatje dus.

Update woensdag 4 november 01.00 uur
In Florida zijn de eerste stemlokalen gesloten, Georgia is de eerste battleground waar alles dicht is. In Indiana en Kentucky zijn de overgebleven districten nu ook dicht, terwijl drie staten die net gesloten zijn vermoedelijk niet echt spannend worden: South Carolina (Trump), Virginia en Vermont (Biden).

In Indiana en Kentucky wordt driftig geteld, die gaan in principe gewoon naar Trump. De eerste uitslagen kwamen overigens uit New Hampshire, waar de inwoners van twee gehuchten om middernacht zoals altijd samen zijn gekomen om te stemmen. Een minuutje of wat later waren de stembussen daar dicht en de 26 stemmen geteld.

Update 00.00 uur
Het is zover, de eerste stemlokalen zijn alweer dicht! In Indiana en Kentucky zijn de lokalen in de eerste districten gesloten, maar op uitslagen moeten we uiteraard nog even wachten. Toch is het een interessant moment: de nacht is nu écht begonnen.

Het totaaloverzicht van de staten die al dan niet met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ingevuld zijn voorafgaand aan de eerste uitslagen

Trump # Onbeslist # Biden #
Indiana 11 Texas 38 California 55
Tennessee 11 Florida 29 New York 29
Missouri 10 Pennsylvania 20 Illinois 20
Alabama 9 Ohio 18 New Jersey 14
South Carolina 9 Georgia 16 Virginia 13
Kentucky 8 Michigan 16 Washington 12
Louisiana 8 North Carolina 15 Massachusetts 11
Oklahoma 7 Arizona 11 Maryland 10
Arkansas 6 Wisconsin 10 Colorado 9
Kansas 6 Minnesota 10 Connecticut 7
Mississippi 6 Iowa 6 Oregon 7
Utah 6 Nevada 6 New Mexico 5
West Virginia 5 New Hampshire 4 Hawaii 4
Idaho 4 Nebraska (2nd) 1 Rhode Island 4
Wyoming 3 Maine (2nd) 1 Washington DC 3
Alaska 3 Totaal 201 Vermont 3
Montana 3     Delaware 3
North Dakota 3     Maine (state) 2
South Dakota 3     Maine (1st) 1
Nebraska (state) 2     Totaal 212
Nebraska (1st) 1        
Nebraska (3rd) 1        
Totaal 125