Telstar laat twee punten liggen bij Jong AZ

De Noord-Hollandse wedstrijd in de Eerste Divisie tussen Jong AZ en Telstar is maandagavond geëindigd in een gelijkspel. Het werd 1-1.

Bij de thuisploeg begon Juan Familia-Castillo in de basis: het was voor de van Chelsea gehuurde linkspoot zijn eerste optreden in dienst van de Alkmaarders. Hij zag hoe zijn ploeggenoot Yusuf Barasi er al na negen minuten 1-0 van maakte. Telstar-keeper Jasper Schendelaar schoot de bal tegen de jagende aanvaller aan, kon dat foutje vervolgens niet meer herstellen en zag hoe Barasi de openingsgoal binnentikte.

Nog voor de rust stond de gelijkmaker op het bord. Na een voorzet van Shayne Pattynama volleerde Ilias Bronkhorst de 1-1 binnen. De ploegen uit Alkmaar en Velsen-Zuid kwamen in de tweede helft nauwelijks tot grote kansen, laat staan doelpunten. Door het gelijkspel blijft Telstar zevende, waar het zich bij een zege definitief had gevoegd bij de clubs in de subtop. Jong AZ staat nog altijd derde van onderen, terwijl concurrenten Jong FC Utrecht en FC Dordrecht bloed ruiken. Die twee laatstgenoemde ploegen spelen dinsdag tegen elkaar.

De andere wedstrijd tussen Jong PSV en SC Cambuur werd alsnog afgelast. Door de huidige corona-situatie bij Jong PSV is het niet mogelijk om voldoende spelers op de been te brengen voor de wedstrijd.