De Kort (38) nog een jaar langer bij Trek-Segafredo

Wielrenner Koen de Kort gaat nog een jaar door bij Trek-Segafredo. De teamleiding heeft laten weten dat de Nederlandse routinier zijn contract heeft verlengd, mede omdat hij gezien wordt als de wegkapitein, die zijn ervaring op de jongeren kan overbrengen. De Kort (38) is momenteel actief in de Vuelta a España.

Het leek erop dat De Kort voor twee jaar had bijgetekend, maar dat werd later aangepast op de site van de ploeg. "Maar dit is goed nieuws”, zei de renner vanuit Spanje. "Jullie gaan me in elk geval in 2021 nog terugzien.”

Bij de Amerikaanse WorldTour-formatie Trek-Segafredo verlengden vijf renners hun verbintenis. Dat waren verder de Let Tom Skujins en de Italianen Gianluca Brambilla, Jacopo Mosca en Matteo Moschetti. Bij hen ging het om een contract voor twee seizoenen.

"Nu dit bizarre seizoen bijna afgelopen is, vonden we het belangrijk een signaal van vertrouwen naar de renners te sturen”, zegt algemeen manager Luca Guercilena. "Jaar na jaar zien we ons project groeien, met steeds betere resultaten, zeker dit seizoen. We kiezen dan ook voor continuïteit, met een mix van jeugd en ervaring.”