Schalke 04 al 22 wedstrijden op rij zonder zege in Bundesliga

Schalke 04 en VfB Stuttgart speelden vanavond in Gelsenkirchen met 1-1 gelijk. Schalke heeft nu al 22 wedstrijden op rij niet weten te winnen in de Bundesliga.

De laatste zege van Schalke dateert alweer van 17 januari van dit jaar, toen er voor 62.270 toeschouwers met 2-0 werd gewonnen van Borussia Mönchengladbach. Schalke stond toen nog op een vijfde plaats in de Bundesliga, maar zakte uiteindelijk naar de elfde stek. Dit seizoen gaat het dus nog veel minder, ook na de aanstelling van Manuel Baum (nu drie duels coach) na het ontslag van David Wagner eind september.

Alleen SC Tasmania 1900 uit Berlijn zette ooit een slechtere reeks neer in de Bundesliga, maar dat is al wel een flinke tijd geleden: 31 duels op rij zonder zege, van 1965 tot 1966. Die club degradeerde dat seizoen dan ook met slechts acht punten.

Schalke kwam vanavond na een halfuur nog wel op voorsprong via de negentienjarige verdediger Malick Thiaw, maar Nicolas Gonzalez schoot tien minuten na rust de 1-1 binnen namens VfB Stuttgart uit een strafschop. Schalke-doelman Frederik Rønnow zorgde er met enkele reddingen voor dat de bezoekers in de slotfase er niet met de winst vandoor gingen. Het gepromoveerde Stuttgart staat nu op een knappe vierde plaats, onder RB Leipzig, Bayern München en Borussia Dortmund.

Schalke 04 staat nu op twee punten na zeven wedstrijden. FSV Mainz 05, de club van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste, staat nog puntloos onderaan. Mainz speelt morgenmiddag de uitwedstrijd bij FC Augsburg, de nummer elf van de Bundesliga.