FOK! Wat een weer: droger

Het is vanmorgen op veel plaatsen bewolkt en er valt in het noorden eerst nog af en toe motregen. Verder blijft het vandaag droog en is er ook ruimte voor de zon. Aan het begin van de avond bereikt een gebied met bewolking en regen het westen. De regen en bewolking breiden zich gedurende de avond uit over de rest van het land. Aan het einde van de avond wordt het in het zuidwesten weer droger. De maximumtemperatuur varieert van 14°C in het noorden tot lokaal 17°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. De wind neemt boven land geleidelijk toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. In de avond draait de wind naar zuidwest. Langs de noordwestkust kan de wind dan enige tijd hard worden, 7 Bft, en zijn daar windstoten rond 70 km/uur mogelijk.

In de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden en in het zuidoosten valt er nog steeds van tijd tot tijd regen. Later in de nacht kunnen er ook weer enkele buien vanaf zee over het westen en noordwesten trekken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuidoosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 Bft.

Zondagochtend valt er af en toe regen, vooral in het zuidoosten. Zondagmiddag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog, maar later in de middag en in de avond gaat het op steeds meer plaatsen weer regenen. De middagtemperatuur ligt tussen 15°C in het noorden tot 17°C in het zuiden. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. In de middag zijn er langs de noordwestkust windstoten rond 70 km/uur mogelijk. In de loop van de avond neemt de wind iets af. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Een vriend van me maakte deze foto vorige week in Kinderdijk
Een vriend van me maakte deze foto vorige week in Kinderdijk

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.