Feyenoord hard onderuit tegen Wolfsberger AC

Feyenoord heeft de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. In De Kuip verloor de ploeg van trainer Dick Advocaat met 1-4 van Wolfsberger AC. Drie van de vier Oostenrijkse doelpunten vielen uit een strafschop.

Al in de derde minuut kwam Feyenoord op achterstand. Eric Botteghin tikte Christopher Wernitznig licht aan in het strafschopgebied en scheidsrechter Srdan Jovanovic legde de bal op de stip. Michael Liendl liet die kans niet onbenut: 0-1

Tien minuten later opnieuw een strafschop voor Wolfsberger AC. Dit keer maakte Bart Nieuwkoop contact met Wernitznig. Opnieuw scoorde Liendl vanaf de strafschopstip.

In de eerste helft wist Feyenoord geen vuist te maken en creëerde dan ook geen kansen. Na rust kwam aanvaller Luciano Narshingh het veld in ten koste van verdediger Nieuwkoop. Acht minuten later scoorde Steven Berghuis de 1-2 op aangeven van diezelfde Narsingh. Vervolgens waren Bryan Linssen en Lutsharel Geertruida dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar respectievelijk doelman Alexander Kofler en de paal stonden in de weg.

Aan de andere kant scoorden de bezoekers wel. Met een gericht schot scoorde Liendl zijn derde doelpunt van de avond.

In de 66e minuut maakte doelman Justin Bijlow in de ogen van scheidsrechter Jovanovic een overtreding op Dejan Joveljic. Opnieuw wees Jovanovic naar de strafschopstip. Bijlow’s “slachtoffer” Joveljic faalde niet: 1-4.