Ackermann wint negende etappe Vuelta na declassering Bennett

Sam Bennett heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje moeten afstaan na een ongeoorloofd manoeuvre in de slotkilometer. De Ier van Deceuninck-Quick step werd gedeclasseerd, waardoor de nummer twee Pascal Ackermann de zege pakte in de negende rit van de Vuelta. 

Na het vele klimwerk van de afgelopen dagen was het vandaag aan de sprinters. In een vlakke etappe over 157 kilometer waren Aritz Bagües (Caja Rural-Seguros RGA) en Juan Felipe Osorio (Burgos-BH) de aanvallers. Het tweetal nam een kleine zes minuten voorsprong, maar al snel nam Deceuninck-Quick Step de leiding in het peloton en daalde de voorsprong snel.

Op twintig kilometer van de streep werden de beide vluchters bijgehaald en konden de sprinters zich opmaken voor de tweede massasprint van deze Ronde van Spanje. In de massasprint begon Bora-hansgrohe aan kop voor hun sprinter Pascal Ackermann. De snelle Duitser moest zijn meerdere erkennen in Sam Bennett, die duidelijk sneller was dan de Ackermann.

Toch mocht Ackermann de ritwinst achter zijn naam schrijven. In voorbereiding op de sprint maakte Bennett twee keer een beweging naar Emīls Liepiņš, die daarvoor gedeclasseerd werd.