Meer details van Disgaea 6 getoond

Nippon Ichi Software heeft de tweede officiële trailer vrijgegeven voor Disgaea 6: Defiance of Destiny. De trailer blikt terug op de 17-jarige geschiedenis van de Disgaea-serie en introduceert de unieke systemen van de serie en nieuwe functies.

In Disgaea 6: Defiance of Destiny reïncarneert de hoofdrolspeler, een zombie genaamd Zed, herhaaldelijk in verschillende werelden om de "God of Destruction" die alle demonen uit te dagen. In die werelden wachten niet alleen vijanden maar ook nieuwe partyleden om je te helpen de God van vernietiging te verslaan.

"Auto Battle" is een nieuwe functie waarmee personages zelfstandig kunnen vechten. Er is ook een nieuwe "Machine Edit" -functie waarmee spelers teamleden gedetailleerde instructies kunnen geven, zoals welke aanvallen op welke vijanden moeten worden gebruikt.

Natuurlijk kun je weer flink levelen en damage doen als je alle items, personages en dergelijke upgrade. De makers zijn een stap verder gegaan in dit deel: level 99.999.999 en meer dan 10 biljard damage is mogelijk. Dan is het nog zo dat bij elke reïncarnatie Zed weer teruggezet wordt naar level 1, maar wel bepaalde krachten van zijn oude level houdt. Je kunt dus erg sterk worden als je eenmaal na tig reïncarnaties max level bent. We verwachten dan ook heel wat stevige vijanden in post-game, als je het verhaal uitgespeeld hebt en de uitdagingen daarna wil tackelen.

Disgaea 6: Defiance of Destiny komt uit voor PlayStation 4 en Switch op 28 januari 2021 in Japan en voor Switch in de zomer van 2021 in het Westen.