FOK! Wat een weer: van de regen in de drup

Goeiedag!  

Ja. Stephan lacht   en Stephan huilt.  

Ik kondigde flinke buien aan en die zijn er ook gekomen. Ik moet wel zeggen dat de hoeveelheden wel wat kleiner waren dan de verwachtingen. Dat sluit overigens niks uit, want de de buienmolen blijft de komende uren nog flink op stoom. De grootste hoeveelheden vielen in de zuidwestelijke helft van het land, wat ook mijn verwachting was. Er viel daar zo'n 15 tot 30 mm regen. Daar kan dus nog het één en ander bijkomen. 

Arrogant als ik ben, had ik dat zelf hier ook een beetje verwacht. Ik ben echter van een koude kermis thuis gekomen. Meer dan 4,5 mm is er hier niet gevallen en het grootste gedeelte van de dag was het droog. Alles trok weer ten noorden en zuiden van mij langs. En dat was al de zoveelste keer dat dat gebeurde. 

Verder viel ons op dat er ook in het binnenland forse buien vielen met hagel en onweer. Dat was onder meer bij Erwin Klein in Zelhem het geval. 

Vanochtend valt er nog een laatste bui in het noorden, maar uiteindelijk zal het ook daar tijdelijk droog worden. Er zijn opklaringen en het ziet er even vriendelijk uit. Dit duurt niet lang, want ook een volgende storing heeft besloten om ons land met een bezoekje te vereren. Dat betekent dat het in de middag weer gaat regenen. Geen buien, maar meer gestage regenval. Die regen kan overigens ook best intensief zijn. 

Bij dit alles loopt het kwik op naar 12 graden en de zuidwestelijke wind is matig tot krachtig. 

Geniet van de koffie!  

 

Meer weer op FOK!

ZonsPur (Foto: Pukeko)
Alweer van een tijdje terug. Een mooie zonsondergang in Purmerend. (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.