Familie reed ex klem in de Hillegomse Hoofdstraat

Het kan verkeren in de liefde. De relatie tussen het slachtoffer en zijn ex-vriendin was behoorlijk verzuurd. Haar familie en een vriend besloten verhaal op hem te halen. Op 22 oktober 2018 reden ze de ex-vriend klem in de Hillegomse Hoofdstraat en sloegen hem in elkaar. Vandaag stonden ze voor de rechter. Het OM eiste zestig uur taakstraf tegen de vader, de broer en een vriend van de familie.

Het is een kluwen van beschuldigingen over en weer. Volgens de familie van het meisje bedreigde de ex haar en dat pikten ze niet. Op 4 september 2018 hadden ze hem al eens geschopt en geslagen op de Oostereindlaan te Hillegom. Daar had de ex-vriend ook aangifte van gedaan.

Maar blijkbaar had hij volgens de familie zijn ‘lesje’ nog niet geleerd. Want toen de 55-jarige vader uit Vogelenzang op 22 oktober de ex zag rijden, zette hij de achtervolging in. Een half uur lang reed hij achter het slachtoffer aan en schakelde daarbij ook ‘hulptroepen’ in.

Klem
Want op de Hoofdstraat werd het slachtoffer uiteindelijk de weg versperd door een busje, bestuurd door de 21-jarige broer van zijn ex-vriendin. Zij was er zelf ook bij, samen met een 22-jarige vriend van de familie uit Hillegom.

De drie mannen stapten uit en sloegen de ruiten en spiegels van de klemgereden auto stuk. Het slachtoffer kreeg opnieuw klappen en schoppen en zou zelfs met een hamer in zijn gezicht zijn geslagen. Hij hield er geen ernstig letsel aan over.

Eigen rechter
Tijdens de zitting kwam de familie met het verhaal over de bedreigingen aan het adres van het meisje. De officier zei daarover: ‘Uiteraard wordt er rekening mee gehouden dat deze incidenten niet op zichzelf staan en er een voorgeschiedenis is. Maar toch kunnen de ernstige feiten niet onbestraft blijven. Niemand mag voor eigen rechter spelen.’

Zij eiste tegen de vader, de broer en de familievriend zestig uur taakstraf en de tijd dat ze al in voorarrest hadden gezeten. De uitspraak is over twee weken.