Gasly verlengt contract bij Scuderia AlphaTauri

Pierre Gasly rijdt ook in 2021 voor Scuderia AlphaTauri. Onderbroken door een korte periode bij Red Bull Racing rijdt de Fransman al sinds 2017 voor het Italiaanse Formule 1-team.

Gasly scoorde dit seizoen tot dusver acht top tien plaatsen met als absolute hoogtepunt de winst van de Grand Prix van Italie.

“Ik ben extreem blij nog een seizoen te mogen rijden voor Scuderia AlphaTauri!”, aldus Gasly. “Dit jaar verloopt zeer goed en we zijn hard op weg om ons meest succesvolle seizoen uit de historie van het team neer te zetten. We hebben een zeer sterke relatie, we hebben elke kans met beide handen gegrepen. Het beste voorbeeld is natuurlijk de Grand Prix van Italië. De winst van mijn eerste Formule 1-race op Monza was een zeer speciaal moment voor mij. Het smaakte extra zoet doordat het de tweede zege van het team uit de geschiedenis was, dus daar ben ik ontzettend trots op. Ik doe mijn uiterste best en ik neem alle verantwoordelijkheid om het team zo ver mogelijk naar voren te brengen. Ik kijk uit naar de uitdagingen van volgend jaar en het vervolg bij AlphaTauri. Ik wil zo goed mogelijk blijven presteren om in de toekomst nog meer successen te kunnen vieren.”

Ook teambaas Franz Tost is blij met de contractverlenging: “Sinds zijn terugkeer naar het team heeft hij regelmatig extreem goede prestaties laten zien met twee podiums: een tweede plaats in Brazilië 2019 en een zege in onze thuisrace in Italië. Pierre heeft bewezen uitermate competitief te zijn, mede dankzij zijn geweldige racevaardigheden. Hij haalt elke race het maximale uit de wagens en geeft zijn engineers waardevolle feedback. Hij is mentaal zeer sterk, altijd gemotiveerd en doet er alles aan om zijn doelen te bereiken. Ik kijk uit naar de langere samenwerking en een succesvol 2021.”