Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 44

Alleen maar werken en nooit iets leuks doen, daar wordt Jack een beetje een saai jochie van. Dus: ga af en toe eens het huis uit om naar de bioscoop te gaan! Want hoewel die nog wekenlang geen eten en drinken mogen verkopen, kun je ze wel steunen door gewoon films te gaan zien. Zoals Stanley Kubricks The Shining, waarvan vanaf deze week een 4k-remastering van de extended editie verschijnt, of een nieuwe horrorfilm uit de Blumhouse-koker.

The Shining (40th Anniversary Extended Edition)

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer's block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny's visioenen worden verontrustender. Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan.

The Craft: Legacy

In de spannende nieuwe thriller The Craft: Legacy van Blumhouse Productions (The Invisible Man, Split, Get Out, Happy Death Day) experimenteren vier vriendinnen met duistere magie, maar al snel blijkt dat ze hun eigen krachten niet onder controle hebben...

La Última Primavera

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

Hope

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård), hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas' eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.

Horizon Line

Sara (Allison Williams) en haar ex Jackson (Alexander Dreymon) zien elkaar na enige tijd terug wanneer ze uitgenodigd worden voor het huwelijk van hun beste vrienden op een tropisch eiland. Wanneer ze als enige passagiers aan boord gaan van een klein vliegtuig, krijgt de piloot plotseling een hartaanval en komen ze terecht in één van de grootste stormen ooit.

Farewell Paradise

Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland.

Everything – The Real Thing Story

Documentaire over hoe Groot-Brittannië in de jaren ’70 werd verdeeld door raciale spanningen, terwijl tegelijkertijd de ‘andere Fab Four’ uit Liverpool, The Real Thing, de eerste ‘zwarte’ band ooit werd die een nummer 1-hit scoorde.

Dicktatorship

Het kibbelende stel Gustav Hofer en Luca Ragazzi, bekend van Italy Love it or Leave It, hebben meer dan genoeg van de fallocentrische fixatie en macho cultuur in hun land. Ze maken een bonte en ironische roadtrip om antwoord te krijgen waarom hun land nog steeds zo macho gedreven is. Is dit nu cultureel bepaald of biologisch ingebakken? Ze interviewen experts, mensen op straat, politici, een pornoster en raken verzeild op een feest ter verering van de fallus. En wat is toch dat innige verband in Italië tussen de zogenaamde drie P's: penis, power en politics?